Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Zrenjanin, In√įija i Loznica na Sajmu investicija u √ąikagu

Opštine Zrenjanin, In√įija i Loznica pobedile su na takmi√®enju "Investirajte u Srbiju" koje je u organizaciji Ameri√®ke agencije za me√įunarodni razvoj (USAID) odrŇĺano u Beogradu. Ove tri opštine su, u konkurenciji deset opština uklju√®enih u USAID-ov program, zahvaljuju√¶i najve√¶em osvojenom broju bodova, dobile priliku da, o trošku USAID, predstave svoje potencijale i mogu√¶nosti za investiranje na Sajmu privrede u √ąikagu koji organizuje Kongres srpskog ujedinjenja u dijaspori od 27. do 29. oktobra ove godine.

U konkurenciji su bile opštine, uklju√®ene u program "MEGA" (Municipal Economic Gronjth Activity - Podsticaj ekonomskom razvoju opština) – Zrenjanin, In√įija, Loznica, Subotica, Novi Beograd, UŇĺice, Kragujevac, Kruševac, Prokuplje i Vranje. One su, predstavljaju√¶i svoje dosadašnje domete u investiranju i podsticanju privrednog razvoja, organizovale prezentacije koje je ocenjivao poseban Ňĺiri, u √®ijem su radu u√®estvovali ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodi√¶, predstavnici Ameri√®ke privredne komore, ambasade SAD u Beogradu, Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA i USAID. Svaka opština je izradila propagandni materijal i višejezi√®ne internet prezentacije, kroz koji se ocenjivao kvalitet informacija potrebnih stranom investitoru.

Zrenjanin je uvršten u projekat MEGA zahvaljuju√¶i naporima u√®injenim na dovo√įenju investitora, stvaranju povoljnih uslova za "grinfild" ulaganja i razvoju industrijskih parkova. Nije zanemareno ni dosadašnje u√®eš√¶e opštine Zrenjanin u programima USAID, poštovanje rokova za realizaciju projekata i dobar partnerski odnos koji je prisutan još od 2001. godine i po√®etaka saradnje izme√įu Zrenjanina i ameri√®kih nevladinih donatorskih organizacija.

In√įija je vode√¶a opština u Srbiji po visini stranih ulaganja i broju direktnih stranih investicija, dok je Loznica predstavila bogato kulturno-istorijsko nasle√įe, turisti√®ke potencijale i mogu√¶nosti za investiranje u poljoprivredno-prera√įiva√®koj delatnosti. Ina√®e In√įija se ve√¶ duŇĺe vreme izdvaja od drugih opština u Srbiji po prvoj elektronskoj vladi, sre√įenim i komunalno opremljenim industrijskim zonama, a posebno po direktnim i velikim stranim investicijama. Pored toga, In√įija je prva i jedina opština sa «Sistemom 48», koji daje mogu√¶nost svakom gra√įaninu da se sa bilo kakvim problemom obrati opštini, i – da mu u roku od 48 sati problem bude rešen ili da dobije odgovor kada √¶e to biti u√®injeno. Uz to postoji i tzv. oficir na vezi, ta√®nije pravnik koji je 24 sata na raspolaganju stranom investitoru za sve informacije oko uslova i propisa za ulaganje u In√įiji, odnosno u Srbiji.

Kako je √ąikago najja√®i srpski grad posle Beograda, i naša dijaspora je jaka, na Sajmu √¶e biti prisutni naši kongresmeni, senatori srpskog porekla, potrudi√¶emo se da na najbolji na√®in izloŇĺimo ponudu naših opština. ŇĹelimo da ameri√®ki investitori do√įu da ulaŇĺu u Srbiju i Evropu uopšte. Oni se teško na to odlu√®uju, budu√¶i da je ovo malo trŇĺište, za razliku od Kine koja je njihovo najve√¶e trŇĺište. Ponudi√¶emo ono što imamo, najjeftiniju radnu snagu u Evropi, potpisan ugovor o slobodnoj trgovini sa Rusijom, koji jedino mi imamo u Evropi, i naše ure√įene industrijske zone.

Na ovom konkursu opštinu Sokobanja niko iz SO nije prijavio. Na internet prezentaciji Sokobanje www.sokobanja.org.yu i lokalne samouprave www.sokobanja.sr.gov.yu ne postoje nikakve informacije za potencijalne investitore, niti stavka „tenderi“ i „konkursi“, niti su sajtovi poseduju englesku ni nema√®ku verziju sajta. Najnovija vest na prezentaciji lokalne samouprave je iz maja 2006, a zajedni√®ka emajl adresa svih funkcionera je sosokobanja@ptt.yu koja je ina√®e namenjena fizi√®kim licima što je krajnje neozbiljno.

U opštini Sokobanja u 2006. natalitet i broj stanovnika je opao, visokoškolovani su se napuštali banju, nije bilo kapitalnih investicija, a obim privrednog poslovanja je u konstantnom opadanju.

Komentari (1)Add Comment
nesposobni
napisao Oki , 12, November, 2006
A ko iz SO da predstavi Sokobanju na takvom konkursu? Sa kojom prezentacijom da predstavi Sokobanju, sa sokobanja.org.yu? Malopre sam posetio www.indjija.net i zaista je super prezentacija. A cisto sumnjam da je placena 3600 eura kao nasa. Steta je sto nam grad propada zbog licnih interesa pojedinaca na vlasti. Kada su bili u Vojvodini da prezentuju Sokobanju - Kokan Siljeg - glavni turizmolog stalno je reklamirao svoju kafanu -sto se drugacije naziva sukob interesa ,ali koga jos briga za to. :?
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: -1

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila √ąair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doèek Nove godine

Doèek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŇ°taj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauèeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas264
mod_vvisit_counterJuce224
mod_vvisit_counterOve nedelje783
mod_vvisit_counterOvog meseca12999