Skip to content

OruŇĺana plja√®ka u banji JoŇ°anici
Kako nam nadleŇĺni iz MUP-a Sokobanje javljaju, dvojica nepoznatih razbojnika maskirana fantomkama u ponedeljak 20.XII.2006. u sokobanjskom selu Jošanica dva sata su maltretirali i tukli Miliju Stanojevi√¶a (61), RuŇĺicu Vasi√¶ (69) koja Ňĺivi sa njim i njegovog unuka D. A. (10), sve dok im nisu rekli gde u ku√¶i drŇĺe novac i zlato.

Uve√®e, oko 20 √®asova, plja√®akaši su provali vrata i naišli na RuŇĺicu koju su jako udarili pištoljem u glavu. Ona je tom prilikom pala i polomila levu podlakticu. √ąuvši njeno zapomaganje, dotr√®ao je Milija Stanojevi√¶, ali su ga napada√®i savladali tako što su ga udarali pesnicama i pištoljem u glavu. Razbojnici su pokidali telefonski kabl, a sam aparat uništili gaze√¶i ga više puta. Tako izudarane i prestravljene, napada√®i su ih uveli u dnevnu sobu i traŇĺili od njih da im kaŇĺu gde su ostavili novac. Buka je probudila je de√®aka koji je ušao u dnevnu sobu. Razbojnik je de√®aku prislonio pištolj uz glavu prete√¶i mu kako √¶e ga ubiti nao√®igled pretu√®enih uku√¶ana. Napada√® je vi√®u√¶i rekao da √¶e detetu ise√¶i sve prste ukoliko ne progovori. Prestravljeno dete je odvelo plja√®kaše u špajz i pokazalo kov√®eg sa porodi√®nim zlatom. Zadovoljni plenom, koji je iznosio 600 evra i dva kilograma zlata vrednog oko 20.000 evra, plja√®kaši su de√®aku zapušili usta, uvezali ga selotejp trakom i zatvorili u špajz. Miliju i RuŇĺicu su vezali selotejpom za stolice.

Nakon što su razbojnici otišli, de√®ak je uspeo da se oslobodi i odmah je odvezao i svog deku i RuŇĺicu. Stanojevi√¶a i Vasi√¶ se nalaze u Klini√®kom centru u Nišu radi ispitivanja.


Da podsetimo,
Ranije pre ovog slu√®aja, trojica razbojnika su u no√¶i izme√įu utorka i srede oplja√®kali Aleksandra (65) i Branislavu (65) Trifunovi√¶ iz sela Trubarevca nadomak Sokobanje. Policija je saopštila da su napada√®i oko 1.30 upali u ku√¶u bra√®nog para Trifunovi√¶ koji su u to vreme spavali. Razbojnici su ih probudili i zapretili da √¶e iz zaklati i odse√¶i im uši ukoliko im ne kaŇĺu gde drŇĺe novac i dragocenosti. TraŇĺili su 1.000 evra, a posle premeta√®ine iz ku√¶e su odneli 9.400 evra, 50.000 dinara i dva zlatnika. Nepoznati napada√®i prethodno su Aleksandru vezali ruke i noge, a Branislavu tukli nanevši joj povrede po telu. Aleksandar je uspeo da se odveŇĺe i isko√®i kroz prozor. Potom je otr√®ao kod komšije odakle je pozvao policiju. Razbojnici su, u me√įuvremenu, uspeli da umaknu ka Bovanskom jezeru.


Komentari (3)Add Comment
Strasno!
napisao dakmrak1 , 23, November, 2006
:x Da se ovo desava u Beogradu,Nisu,Novom Sadu ili nekom od velikih gradova,pa da shvati covek nekako...Ali ovde...Definitivno treba promeniti zakon i uvesti Americki sistem:Uhvatis provalnika na delu-odmah mu sprasis petnaestak komada velikog kalibra,a onda zovi policiju i mrtvozornike da ga sastruzu sa tepiha i eventualno prepoznaju...Posto pristizemo Evropu i svet na one lose nacine,kriminal,droga,trgovina decom i ljudima,jedini nacin je da se uvedu rigorozni zakoni i daju prava gradjanima na efikasniju samozastitu...
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +0
Preteralo je
napisao Ognjanovic , 23, November, 2006
Ovakvi slucajevi se nikada nisu ranije desavali u ovom kraju. Najverovatnije je da su ti razbojnici sa strane. Ali pitanje je kako su znali da ta porodica poseduje to bogatstvo. Neko ko zna tu porodicu je obavestio razbojnike. Naci ce ih policija pre ili kasnije. Zavrsice na robiji do kraja zivota. i***ti jedni.
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +0
kad tad lopovi ce dobiti svoje
napisao zezeljac , 26, November, 2006
To nisu normalne osobe vec jednostavno ljudi bez razuma koji nisu sposobni da svojim radom rade i zarade vec tako idu pljackaju i otimaju ljudima koji su vredno radili i sticali godinama.
Za takve postupke zakon netreba imati milosti i pomilovanja!
Netrebamo se samo osloniti na nasu policiju vec joj trebamo i pomoci jer svaka informacija o takvim stvarima je vredna i razjasnili bi se mnogi slucajevi koji nisu reseni.
Kad tad lopovi ce dobiti svoje zasluzene kazne i zato pomozimo im u tome da budu kaznjeni sto pre to bolje da nebi mozda neko bas od vas doziveo isto takvo nesto kao ove dve neduzne porodice!!!!
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +0

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas260
mod_vvisit_counterJuce224
mod_vvisit_counterOve nedelje779
mod_vvisit_counterOvog meseca12995