Skip to content

Pomoć Vršca i Fondacije Hemofarm Sokobanji
petak, 7. maj 2010.

Opština Vršac i «Fondacija Hemofarm» iz Vršca pomogle su opštine koje su pretrpele velike materijalne štete u nedavnim poplavama. Tim povodom danas je u kabinetu predsednika Opštine Vršac održana konferencija za štampu na kojoj je rečeno da je «Fondacija Hemofarm» uplatila pomoć u visini od 1.000.000,00 dinara Gradu Leskovcu, dok je Opština Vršac donacijom u istom iznosu pomogla opštine Sokobanja i Prokuplje.

"Nakon nedaća koje su pogodile pojedine opštine u Srbiji, a čega smo putem medija bili svedoci, započeli smo akciju i rešili da tim opštinama pomognemo koliko je u našoj moći. Biljana Hasanović Korać, narodna poslanica iz Vršca, svakako je jedna od osoba najzaslužnijih za ovu akciju. Rešili smo da kao Opština pomognemo, ali smo zamolili i firme i organizacije u Vršcu da pomogu i učestvuju u ovoj akciji. Zaista bih da se zahvalim Fondaciji Hemofarm, koja je gotovo istog dana prihvatila poziv i ubrzo uplatila novac Gradu Leskovcu, što predstavlja sjajan primer socijalne odgovornosti", rekao je predsednik Opštine Vršac Čedomir Živković i dodao da je na sednici Opštinskog veća odlučeno da se iz tekućih rezervi za ovakve elementarne nepogode, dodeli po 150.000,00 dinara dvema porodicama u opštini Sokobanja, čija su domaćinstva u potpunosti uništena klizištima. U pitanju su porodice Ranđela Simića i Lele Antić, a da se sredstva u visini od 700.000,00 dinara opredele za Opštinu Sokobanja.


Konferenciji su prisustvovali Jelena Babić, direktorka Fondacije Hemofarm, Biljana Hasanović Korać, narodna poslanica iz Vršca, kao i predstavnici opština kojima je opredeljena pomoć Dimitrije Lukić, predsednik opštine Sokobanja, Milan Arsović, predsednik Opštine Prokuplje i dr Vladan Marinković, načelnik Jablaničkog okruga, koji su izrazili velku zahvalnost na solidarnosti i ukazanoj pomoći Fondaciji Hemofarm i Opštini Vršac.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 8 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas1377
mod_vvisit_counterJuce2866
mod_vvisit_counterOve nedelje12285
mod_vvisit_counterOvog meseca49838