Skip to content

Noć muzeja 2010.


  U Noći muzeja biće predstavljene unikatne slikarske minijature-razglednice rađene u svim likovnim tehnikama. Kao i svaka druga razglednica i ove su poslate poštom na adrese različitih ličnosti iz raznih gradova i država sa redovnom poštanskom markom.

Kroz istorijat razvoja razglednice ovaj tip komunikacije se nazivao «predložak» i od njega je mogla da se radi serijska proizvodnja-štampa motiva koji je naslikan i danas su takve razglednice pravi kurioziteti na svim tržištima likovnih dela posebno ako nose obeležja koja su vezana za neki događaj ili poznate ličnosti. Ako se tome doda kao filatelističko obeležje i poštanska marka kao i pečat grada iz koga je upućena imamo jednistvenu celinu koja pripada i slikarstvu i kartofiliji i filateliji posebno što svaka nosi autentični potpis autora kao i svako drugo likovno delo.

Publika će u Noći muzeja moći da vidi i samostalnu izložbu slikarke naive Jasne Đorđević iz Kruševca, kao i likovno stvaralaštvo umetnika poklon zavičajnom muzeju i izložbu slika Legat Miluna Mitrovića.povezane teme:
"Noć muzeja", Sokobanja 2009.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 8 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas1371
mod_vvisit_counterJuce2866
mod_vvisit_counterOve nedelje12279
mod_vvisit_counterOvog meseca49832