Skip to content

My way
Pod ovim naslovom, ili sloganom autorke, juče je u maloj galeriji Zavičajnog muzeja, u Sokobanji, otvorena izložba slika Mirjane Mime Jovanović. Izloženo je trideset radova, galerija je otvorena svakog dana, a izložba će trajati do 6. juna.

Mirjana Jovanović oslikava staklo, iz hobija i slike, ovoga trenutka ne želi da prodaje, već samo da se javnost upozna sa njenim delima.

Iako, po proceni nekih akademskih slikara, radovi Mime Jovanović nemaju umetničku vrednost (po čemu to procenjuju?), autorka može i mora biti zadovoljna, a posmatrači zadivljeni, jer je svakom slikom zabeležen jedan trenutak života, bilo kao stvaran događaj, ili kao plod mašte. Radovi su stvarani iz duše, uz vidljiv talenat i volju autorke, a to su vrednosti koje ne treba potcenjivati i umanjivati.Izložba je postavljena, da tako kažemo, na brzinu, nije bilo reklame i najave unapred, kako to obično biva. Javnost je za ovu postavku u muzeju saznala na dan otvaranja, a ipak je izazvala pažnju i poseta je prvog dana bila na zadovoljavajućem nivou. Izložbu je otvorila Snežana Ćirić, prijateljica autorke, profesor filosofije i logike.

Kao i mnogi, koji su se upisali u knjigu utisaka i poželeli Mimi uspeha i dosta radova ove vrste, poželimo i mi, takođe, a možda se neka slika i dopadne akademcima.
Vidimo se u Sokobanji!Vladimir S. Putnik
Komentari (1)Add Comment
...
napisao Vladimir , 07, June, 2010
Radovi na staklu gospodje Jovanović su fantastični, prelepi ...
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +1

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas99
mod_vvisit_counterJuce275
mod_vvisit_counterOve nedelje99
mod_vvisit_counterOvog meseca661