Skip to content

Veliko spremanje Srbije u subotu 5. juna
Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja u okviru akcije Očistimo Srbiju organizuje veliku radnu akciju čišćenja otpada Veliko spremanje Srbije u subotu, 5. juna 2010.

Pozivamo sve zaposlene u državnoj upravi, javna preduzeća, privredna društva, medije, škole, udruženja, organizacije i građane da se priključe akciji i prijave putem sajta http://www.ocistimosrbiju.rs/src/volonter.php ili na telefon 011/ 36 222 36

Svaka opština formira lokalni štab koji utvrđuje lokacije i sprovodi akciju na svojoj teritoriji u saradnji sa partnerima, a imenuje i koordinatora čija imejl adresa počinje nazivom opštine (nazivopstine@ocistimosrbiju.rs).

Sve informacije možete dobiti u kancelariji akcije Očistimo Srbiju na telefon 011/ 36 222 20.

Veliko spremanje kuće obično traje 1 (prolećni) dan. Organizuje se u krugu porodice, na veliko zadovoljstvo svih njenih članova.

Ustaneš rano ujutru, čio i veseo, zavrneš rukave, pa kreneš lagano... Parket, prašina, prozori, pauza, dnevna soba, dečja soba, pauza, usisivač, metla, krpa... I tako do sumraka, kad konačno odahneš i obavezno pozoveš komšiju na kafu kako tvoj celodnevni trud ne bi ostao neprimećen.

U subotu, 5. juna, čistimo Srbiju koja je naša zajednička kuća. Pridruži nam se i prati uputstva...UPUTSTVO ZA VELIKO SPREMANjE SRBIJE 05/06/10


04/06/10 DAN PRE

Odluči se unapred za lokaciju! Čistićemo izlatišta, gradske parkove, obale reka, prilaze gradovima... Dogovori se sam sa sobom, ili sa ekipom sa kojom najradije provodiš sunčane subote. Nalaziš se sa najboljim drugarima? Devojkom? Čistićeš Srbiju sa porodicom? Kako god želiš! Što nas je više, to će efekat naše akcije biti veći.
Pokušaj da legneš ranije (izbegni horor filmove i ostala iskušenja) da bi ustao na vreme! Lepo i obilno doručkuj, ne zaboravi da nahraniš ljubimca, obuci se udobno i spremi se na druženje sa Suncem i brojnim entuzijastima koje ćeš u toku dana susresti.


 U 10:00 budi na izabranoj lokaciji - tamo će te čekati koordinator lokalne akcije, 2 kese različitih boja, šaka osmeha i optimizma i čitava planina dobre energije!


 Kesa br. 1 služi za sakupljanje plastičnih flaša i limenki.
Kesa br. 2 služi za sakupljenje svega ostalog.


Ukoliko usput naiđeš na frižider, školjku automobila, odbačen svemirski brod ili sličan teži metalni otpad, ne beži u panici - obavesti koordinatora akcije, on ili ona će se za sve pobrinuti.

 
 Kese sa sakupljenim smećem ostavi na najbližem prilaznom putu; fini ljudi iz komunalnih preduzeća će ih pokupiti i odložiti na odgovarajuća mesta.

Čistićemo Srbiju zajedno sve do sumraka, a onda krenuti na zasluženi i mirni počinak...

 

906/06/10 DAN POSLE

 Dobro ti jutro u čistijoj Srbiji!
I ne zaboravi: ako svako od nas uradi po malo, svi zajedno ćemo uraditi mnogo!


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas37
mod_vvisit_counterJuce206
mod_vvisit_counterOve nedelje1995
mod_vvisit_counterOvog meseca37