Skip to content

Od smeća do umeća
Ovo je naziv jednodnevne izložbe radova osnovaca, od petog do osmog razreda, osnovne škole "Mitropolit Mihailo", postavljene danas, 31.05.2010.g. u maloj galeriji Zavičajnog muzeja, u Sokobanji. A, kako naslov kaže, umetnička dela malih, vrednih ruku, nastala su od recikliranog materijala ili spremnog za bacanje, kao i od drugih prirodnih materijala.

Izložbu su postavili aktivisti Omladinske organizacije Sokobanja, u okviru projekta "Sokobanjski eko patuljak ", a tom prilikom promovisan je i prvi broj ekoloških novina, pod istim nazivom, kao i projekat. Prošlog meseca je promovisan pilot-broj novina, za nekoliko dana biće objavljen i drugi, a zanimljivo je da se novine štampaju od recikliranog papira.

Planirano je bilo da se izložba održi 29. maja na otvorenom, međutim kišovito vreme je pomerilo izložbu za dva dana i smestilo je, nepredviđeno, u zatvoreni prostor. Poseta ipak nije izostala, a pala je i zarada od celih 500,oo dinara, u vidu priloga jedne darežljive gospođe. Radovi su, dakle napravljeni od prirodnih, ekoloških materijala, a u malom broju radova nalaze se, kao osnova, plastične flaše, žica i slično.

Pored radova koje su napravila deca, izloženi su i radovi G.R. "RES-PRES", štamparije iz Resnika kod Sokobanje, koja štampa novine za omladinsku organizaciju.
Aktivisti ove organizacije najavljuju učešće u akciji, planirane za 5. jun, "Očistimo Srbiju" .

Vidimo se u Sokobanji!

Vladimir S. Putnik


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 2 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas95
mod_vvisit_counterJuce275
mod_vvisit_counterOve nedelje95
mod_vvisit_counterOvog meseca657