Skip to content

Kulturni razvitak
Predstavnice Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, pri Ministarstvu kulture Republike Srbije, Vera Milanović i Bojana Subašić, danas su posetile Sokobanju i u prostorijama narodne biblioteke "Stevan Sremac", obavile razgovor sa predstavnicima Udruženja umetnika "Vrelo", iz Sokobanje.
 
Zavod trenutno sprovodi istraživanje, u okviru projekta Kulturne politike na nivou okruga Srbije, a osnovna ideja je osnaživanje lokalnih kulturnih kapaciteta, podrška procesu decentralizacije u oblasti kulture i doprinos kreiranju kulturne politike Srbije.


Udruženje umetnika Vrelo zastupala su trojica članova, Dalibor Filipović Filip, Radomir Milojković i Vladimir S. Putnik, informišući istraživački tim o radu Udruženja od osnivanja i predočavajući sve poteškoće i probleme sa kojima se Udruženje suočava i kako ih prevazilazi. Dva velika i u ovom trenutku nerešiva problema za Udruženje su nedostatak prostora za rad i nedostatak novca za realizovanje projekata, planiranih za 2010. godinu.

Razgovor je protekao u veoma prijatnoj atmosferi, pozitivna energija je naprosto isijavala od svih učesnika, a koliko će Zavod i Ministarstvo moći da pomognu umetnicima - videćemo. Otom-potom.


Vidimo se u Sokobanji!

Vladimir S. Putnik

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 8 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas1368
mod_vvisit_counterJuce2866
mod_vvisit_counterOve nedelje12276
mod_vvisit_counterOvog meseca49829