Skip to content

Kulturni razvitak
Predstavnice Zavoda za prouĆØavanje kulturnog razvitka, pri Ministarstvu kulture Republike Srbije, Vera MilanoviƦ i Bojana SubašiƦ, danas su posetile Sokobanju i u prostorijama narodne biblioteke "Stevan Sremac", obavile razgovor sa predstavnicima Udruženja umetnika "Vrelo", iz Sokobanje.
 
Zavod trenutno sprovodi istraživanje, u okviru projekta Kulturne politike na nivou okruga Srbije, a osnovna ideja je osnaživanje lokalnih kulturnih kapaciteta, podrška procesu decentralizacije u oblasti kulture i doprinos kreiranju kulturne politike Srbije.


Udruženje umetnika Vrelo zastupala su trojica ĆØlanova, Dalibor FilipoviƦ Filip, Radomir MilojkoviƦ i Vladimir S. Putnik, informišuƦi istraživaĆØki tim o radu Udruženja od osnivanja i predoĆØavajuƦi sve poteškoƦe i probleme sa kojima se Udruženje suoĆØava i kako ih prevazilazi. Dva velika i u ovom trenutku nerešiva problema za Udruženje su nedostatak prostora za rad i nedostatak novca za realizovanje projekata, planiranih za 2010. godinu.

Razgovor je protekao u veoma prijatnoj atmosferi, pozitivna energija je naprosto isijavala od svih uĆØesnika, a koliko Ʀe Zavod i Ministarstvo moƦi da pomognu umetnicima - videƦemo. Otom-potom.


Vidimo se u Sokobanji!

Vladimir S. Putnik

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 2 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas176
mod_vvisit_counterJuce174
mod_vvisit_counterOve nedelje1806
mod_vvisit_counterOvog meseca1473