Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani BajiƦ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Svilena ženstvenost

U ZaviĆØajnom muzeju, u Sokobanji, tokom letnjih meseci, izložbi slika i ostalih umetniĆØkih rukotvorina, nikad dosta. Jedna postavka smenjuje drugu i samo je dokaz više, koliko su stvaraoci vešti i obdareni i koje sve materijale i podloge koriste za stvaranje svojih dela.


Od 10. do 17. avgusta u maloj galeriji je postavka radova na svili: slike, odevni predmeti, nakit... Sestre, Julijana i Valentina NikoliƦ, iz Sokobanje, Julijana medicinska sestra, a Valentina je profesor engleskog jezika, su slikari amateri i godinama se veƦ bave unikatnim stvaranjem umetnina od svile: ešarpe, marame, nakit, slike...


Svila, materijal, odnosno tkanina, je nežna, osetljiva, sa dušom, sliĆØno kao i ženske ruke i duše sestara NikoliƦ, koje na njoj izražavaju svoja oseƦanja i talenat.

" Inspirisane florom prirode, stilizovanjem, komponuju harmoniĆØne odnose oblika i boja na svilenim maramama, ešarpama, ogrlicama, kravatama, slikama... Njihove kreacije odišu posebnim senzibilitetom ostvarenih veza izmeĆ°u savremenog-modernog i tradicionalnog-narodnog. UpornošĆ¦u, radom, istrajnošĆ¦u i kvalitetom svoga rada, impresioniraju svet oko sebe", zapisala je Sofija VeljkoviƦ, nastavnik liokovne kulture u penziji.


Sestre NIkoliƦ su do sada imale samostalne enja primenjenih umetnika "Kosovka", izizložbe u Ohridu, Nišu, Vlasotincu i Sokobanji, a nekoliko puta su uĆØestvovale i na kolektivnim izložbama. Od 2002. godine su ĆØlanice udruženja primenjenih umetnika "Kosovka", iz Beograda, a od 2009. ĆØlanice udruženja umetnika "Vrelo", iz Sokobanje. Žive i stvaraju u Sokobanji.
DoĆ°ite u Sokobanju i pogledajte svilenu ženstvenost!

Vladimir S. Putnik
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila ƈair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

DoĆØek Nove godine

DoĆØek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŔtaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguƦnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguƦnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauĆØera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naĆØina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauĆØeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas29
mod_vvisit_counterJuce283
mod_vvisit_counterOve nedelje312
mod_vvisit_counterOvog meseca1832