Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajić
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Svilena ženstvenost

U Zavičajnom muzeju, u Sokobanji, tokom letnjih meseci, izložbi slika i ostalih umetničkih rukotvorina, nikad dosta. Jedna postavka smenjuje drugu i samo je dokaz više, koliko su stvaraoci vešti i obdareni i koje sve materijale i podloge koriste za stvaranje svojih dela.


Od 10. do 17. avgusta u maloj galeriji je postavka radova na svili: slike, odevni predmeti, nakit... Sestre, Julijana i Valentina Nikolić, iz Sokobanje, Julijana medicinska sestra, a Valentina je profesor engleskog jezika, su slikari amateri i godinama se već bave unikatnim stvaranjem umetnina od svile: ešarpe, marame, nakit, slike...


Svila, materijal, odnosno tkanina, je nežna, osetljiva, sa dušom, slično kao i ženske ruke i duše sestara Nikolić, koje na njoj izražavaju svoja osećanja i talenat.

" Inspirisane florom prirode, stilizovanjem, komponuju harmonične odnose oblika i boja na svilenim maramama, ešarpama, ogrlicama, kravatama, slikama... Njihove kreacije odišu posebnim senzibilitetom ostvarenih veza između savremenog-modernog i tradicionalnog-narodnog. Upornošću, radom, istrajnošću i kvalitetom svoga rada, impresioniraju svet oko sebe", zapisala je Sofija Veljković, nastavnik liokovne kulture u penziji.


Sestre NIkolić su do sada imale samostalne enja primenjenih umetnika "Kosovka", izizložbe u Ohridu, Nišu, Vlasotincu i Sokobanji, a nekoliko puta su učestvovale i na kolektivnim izložbama. Od 2002. godine su članice udruženja primenjenih umetnika "Kosovka", iz Beograda, a od 2009. članice udruženja umetnika "Vrelo", iz Sokobanje. Žive i stvaraju u Sokobanji.
Dođite u Sokobanju i pogledajte svilenu ženstvenost!

Vladimir S. Putnik
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila Čair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doček Nove godine

Doček Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vaučeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 2 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas1586
mod_vvisit_counterJuce2452
mod_vvisit_counterOve nedelje13336
mod_vvisit_counterOvog meseca56061