Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajić
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Preobraženje Gospodnje

U vascelom, pravoslavnom, svetu danas se proslavlja praznik Sveto Preobraženje Gospodnje. U Sokobanji je tada i hramovna slava, jer je hram, kojeg je podigao mitropolit srpski Mihailo (Sokobanjac), 1892. godine, posvećen tom velikom prazniku, odnosno događaju, kada je Gospod naš, Isus Hristos, pop drugi put pokazao čovečanstvu svoju božansku prirodu. Prvi put na Svetom  Krštenju, na reci Jordan, a trećeg puta  o Svetom Vaskrsenju.


U Sokobanji je 19. i 20. avgusta panađur, vašar, a pripreme trgovaca su započete još dan-dva ranije. Što je sigurno - sigurno, valja na vreme obezbediti mesto za tezgu ili skaru. Preobraženje je uvek u vreme Velikogospojinskog posta, ali danas i sutra tone mesa i mesnih prerađevina će biti prevaljene preko skara, ispod sača, na ražnjevima i pojedene. Ali, ko mari o zapovestima Božijim i Crkvenim, važan je stomak, on je "BOG"!


Dakle, pripreme za vašar, ali i za proslavu praznika hrama, počele su još juče. Vašardžije za tezge i tgovinu, a sveštenici Crkvene opštine Sokobanja, za molitvu, za veličanje Boga i Carstva Nebeskog, za doček njegovog preosveštenstva, vladike timočkog,  Gospode Gospodina, Justina, koji tradicionalno u sokobanjsku parohiju dolazi o Preobraženju.

Jutros, oko 8,30 sati, ispred kapije crkvene porte, pored sveštenika sokobanjskih i sveštenika i monahinja u gostima, vladiku Justina dočekali su i predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić i narodni poslanik iz Sokobanje, Dejan Nikolić. Pre ulaska u hram i pripreme za Arhijerejsku Svetu Liturgiju, vladika je blagoslovio prisutni narod ispred hrama.

Vidimo se u Sokobanji!

 

Vladimir S. Putnik
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila Čair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doček Nove godine

Doček Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vaučeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 2 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas1585
mod_vvisit_counterJuce2452
mod_vvisit_counterOve nedelje13335
mod_vvisit_counterOvog meseca56060