Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani BajiƦ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Preobraženje Gospodnje

U vascelom, pravoslavnom, svetu danas se proslavlja praznik Sveto Preobraženje Gospodnje. U Sokobanji je tada i hramovna slava, jer je hram, kojeg je podigao mitropolit srpski Mihailo (Sokobanjac), 1892. godine, posveƦen tom velikom prazniku, odnosno dogaĆ°aju, kada je Gospod naš, Isus Hristos, pop drugi put pokazao ĆØoveĆØanstvu svoju božansku prirodu. Prvi put na Svetom  Krštenju, na reci Jordan, a treƦeg puta  o Svetom Vaskrsenju.


U Sokobanji je 19. i 20. avgusta panaĆ°ur, vašar, a pripreme trgovaca su zapoĆØete još dan-dva ranije. Što je sigurno - sigurno, valja na vreme obezbediti mesto za tezgu ili skaru. Preobraženje je uvek u vreme Velikogospojinskog posta, ali danas i sutra tone mesa i mesnih preraĆ°evina Ʀe biti prevaljene preko skara, ispod saĆØa, na ražnjevima i pojedene. Ali, ko mari o zapovestima Božijim i Crkvenim, važan je stomak, on je "BOG"!


Dakle, pripreme za vašar, ali i za proslavu praznika hrama, poĆØele su još juĆØe. Vašardžije za tezge i tgovinu, a sveštenici Crkvene opštine Sokobanja, za molitvu, za veliĆØanje Boga i Carstva Nebeskog, za doĆØek njegovog preosveštenstva, vladike timoĆØkog,  Gospode Gospodina, Justina, koji tradicionalno u sokobanjsku parohiju dolazi o Preobraženju.





Jutros, oko 8,30 sati, ispred kapije crkvene porte, pored sveštenika sokobanjskih i sveštenika i monahinja u gostima, vladiku Justina doĆØekali su i predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije LukiƦ i narodni poslanik iz Sokobanje, Dejan NikoliƦ. Pre ulaska u hram i pripreme za Arhijerejsku Svetu Liturgiju, vladika je blagoslovio prisutni narod ispred hrama.





Vidimo se u Sokobanji!

 

Vladimir S. Putnik
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila ƈair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

DoĆØek Nove godine

DoĆØek Nove godine Sokobanja

Prijavljivanje







Zaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŔtaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguƦnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguƦnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauĆØera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naĆØina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauĆØeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas29
mod_vvisit_counterJuce283
mod_vvisit_counterOve nedelje312
mod_vvisit_counterOvog meseca1832