Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Igralo se, orilo se!
Prošle nedelje, letnja pozornica “Vrelo”, u Sokobanji, orila se od spletova srpskih igara i narodne pesme, koje na svom repertoaru imaju kulturno-umetni√®ka društva iz Srbije i Republike Srpske.


Ovo je bio tre√¶i sabor, “IGRA KOLO POD OZRENOM “, kako je nadahnuto nazvan i iz godine u godinu privla√®i sve više zainteresovanih, kako me√įu društvima, tako i me√įu posetiocima. Prostor za gledaoce je bio ispunjen i ra√®una se da je bilo preko 2.000 posetilaca, što je u odnosu na prethodna dva sabora, dvostruko više.

Iz sokobanjske opštine nastupila su sva tri kulturno-umetni√®ka društva: “Soko”, “Mladost” i “Moravica” i još deset iz Srbije i Republike Srpske. Više od dva sata pesme i igre i neprestanog pljeskanja dlanovima zadovoljne publike. Bilo je i situacija kada su, ponešeni muzikom i igrom devojaka i mladi√¶a na bini, posetioci zaigrali kolo.


Doma√¶in sabora je KUD “SOKO”, a sponzori OTKS- Sokobanja i SO Sokobanja, a sve u√®esnike i posetioce pozdravio je i sabor otvorio predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Luki√¶, naglasivši da mu je drago što se srpske narodne igre i pesme neguju, što je puno mladih u društvima i što sabor u Sokobanji postaje tradicionalni.

Posebnu atrakciju ovogodišnjeg sabora, priredio je glumac-amater Zvonimir Pavkovi√¶, iz KnjaŇĺevca, deklamuju√¶i “Pastirski zov”, √®obana sa Stare planine, ogrnut ogrta√®em koji je istkan od kozije koŇĺe (opandŇĺak) i drŇĺe√¶i u ruci pastirski štap na kojem je nataknuta ovnujska lobanja.

Kraj saborovanja obeleŇĺilo je zajedni√®ko kolo u trajanju od deset minuta, a svi u√®esnici su potom otišli na ve√®eru u hotel “Sunce”.

Vidimo se u Sokobanji!

 

Vladimir S. Putnik
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila √ąair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doèek Nove godine

Doèek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŇ°taj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauèeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas114
mod_vvisit_counterJuce222
mod_vvisit_counterOve nedelje114
mod_vvisit_counterOvog meseca3535