Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajić
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Igralo se, orilo se!
Prošle nedelje, letnja pozornica “Vrelo”, u Sokobanji, orila se od spletova srpskih igara i narodne pesme, koje na svom repertoaru imaju kulturno-umetnička društva iz Srbije i Republike Srpske.


Ovo je bio treći sabor, “IGRA KOLO POD OZRENOM “, kako je nadahnuto nazvan i iz godine u godinu privlači sve više zainteresovanih, kako među društvima, tako i među posetiocima. Prostor za gledaoce je bio ispunjen i računa se da je bilo preko 2.000 posetilaca, što je u odnosu na prethodna dva sabora, dvostruko više.

Iz sokobanjske opštine nastupila su sva tri kulturno-umetnička društva: “Soko”, “Mladost” i “Moravica” i još deset iz Srbije i Republike Srpske. Više od dva sata pesme i igre i neprestanog pljeskanja dlanovima zadovoljne publike. Bilo je i situacija kada su, ponešeni muzikom i igrom devojaka i mladića na bini, posetioci zaigrali kolo.


Domaćin sabora je KUD “SOKO”, a sponzori OTKS- Sokobanja i SO Sokobanja, a sve učesnike i posetioce pozdravio je i sabor otvorio predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić, naglasivši da mu je drago što se srpske narodne igre i pesme neguju, što je puno mladih u društvima i što sabor u Sokobanji postaje tradicionalni.

Posebnu atrakciju ovogodišnjeg sabora, priredio je glumac-amater Zvonimir Pavković, iz Knjaževca, deklamujući “Pastirski zov”, čobana sa Stare planine, ogrnut ogrtačem koji je istkan od kozije kože (opandžak) i držeći u ruci pastirski štap na kojem je nataknuta ovnujska lobanja.

Kraj saborovanja obeležilo je zajedničko kolo u trajanju od deset minuta, a svi učesnici su potom otišli na večeru u hotel “Sunce”.

Vidimo se u Sokobanji!

 

Vladimir S. Putnik
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila Čair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doček Nove godine

Doček Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vaučeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas1554
mod_vvisit_counterJuce2452
mod_vvisit_counterOve nedelje13304
mod_vvisit_counterOvog meseca56029