Skip to content

Nisomnia 2010.


U Nišu će se od 03-05. septembra, održati niški muzički festival „NISOMNIA 2010”.

Festival se organizuje po deveti put za redom a glavni program, odvijaće se na dve bine LIVE i DJ stage-u, u rovovima niške tvrđave od 21h do 06h ujutro.
Kao glavni hedlajner Nisomnie, po prvi put u Srbiji, nastupiće dj i producent Anthony Rother (Nemačka). Pored njega tu su i poznata svetska imena poput benda Tesla Boy (Rusija) i dj-eva i producenata Patrik Skoog aka Agaric (We Are) (Švedska), Tricklz aka Dagobert (Nemačka), Utah Jazz ( Engleska), Steve Mill (Grčka).
Uz poznate inostrane goste, tokom tri dana festivala, publika će imati priliku da na LIVE stage-u čuje i bendove Darkwood Dub, Plasma, Sevdah Baby, Svi Na Pod!, Eyot, Goribor, Margita je mrtva. Na DJ stage-u nastupaće i N-tchbl, Spirko, Kalson, Ogi Gee Cash & Dimiz-don’t, H!, Igor Krsmanović, Nemus, Max, Vukadin… Program DJ stage-a pratiće The Chelsea girls VJ team.

 Trećeg dana Nisomnije LIVE stage preuzimaju mladi niški bendovi i poznata rock imena u okviru tradicionalnog Čupinog memorijala posvećenog  nišliji Zoranu Radosavljeviću Čupi.

Dnevni program održavaće se na prostoru Salona 77 u Tvrđavi, koji će, ove godine, biti pretvoren u press/izložbeni centar. Ovaj prostor nazvan je "Zona slobodne volje" i u njemu će, pored dnevnih konferencija i druženja sa učesnicima festivala, biti predstavljeni i multimedijalni projekti niških umetnika, programi i projekti nevladinih i kulturnih organizacija i institucija uz prateće tematske tribine. Dešavanja, u ovom prostoru, trajaće od 12h do 21h svakog dana.

Karta za Nisomniu 2010 iznosi 500 dinara za komplet, a cena pojedinačne karte je 200 dinara u pretprodaji. Karte se mogu kupiti u prostorijama NKC-a, TON-a i  skejt shopu Chandoo u Kalči.

Novina ovogodišnje Nisomnie je da će prihod od karata biti iskorišćen u humanitarne svrhe i to kroz konkretnu akciju namenjenu deci u Nišu. Celokupna akcija, u koju će biti uključeni i posetioci i učesnici festivala, biće održana i medijski propraćena u toku septembra.

Tokom celog festivala program će moći uživo da se prati preko video live stream-a na web sajtu www.nisomnia.org.rs  na kome se, pored fejsbuka, mogu naći sve informacije kao i celokupni line-up učesnika. Zvanični organizator  Nisomnie je Niški kulturni centar

Ukoliko želite da se akreditujete za praćenje Nisomnie 2010, to možete učiniti preko sajta festivala ili direktno, preko PR-a festivala.
P R O G R A M      F E S T I V A L A

Karta za festival Nisomnia 2010 iznosi 500 dinara za komplet karata, a cena pojedinačne karte je 200 dinara u pretprodaji. Karte se mogu kupiti u prostorijama Niškog kulturnog centra, Turističke organizacije Niša (Dušanova ulica i ulaz u Tvrđavu) i  skejt shopu Chandoo u Kalči.

Prihod od prodatih karata na festivalu Nisomnia 2010 ide u humanitarne svrhe za izvođenje  akcije posvećene deci u nišu. Celokupna akcija, u koju će biti uključeni i posetioci i učesnici festivala, biće održana i medijski propraćena u toku septembra.


Aleksandra Strahinić
PR manager festivala                           
+381 63 10 48 262       
nisomnia2010@gmail.com
www.nisomnia.org.rs
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 8 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas1385
mod_vvisit_counterJuce2866
mod_vvisit_counterOve nedelje12293
mod_vvisit_counterOvog meseca49846