Skip to content

Nisomnia 2010.


U Nišu ├Že se od 03-05. septembra, odr┼żati niški muzi├Ęki festival „NISOMNIA 2010”.

Festival se organizuje po deveti put za redom a glavni program, odvija├Že se na dve bine LIVE i DJ stage-u, u rovovima niške tvr├░ave od 21h do 06h ujutro.
Kao glavni hedlajner Nisomnie, po prvi put u Srbiji, nastupi├Že dj i producent Anthony Rother (Nema├Ęka). Pored njega tu su i poznata svetska imena poput benda Tesla Boy (Rusija) i dj-eva i producenata Patrik Skoog aka Agaric (We Are) (Švedska), Tricklz aka Dagobert (Nema├Ęka), Utah Jazz ( Engleska), Steve Mill (Gr├Ęka).
Uz poznate inostrane goste, tokom tri dana festivala, publika ├Že imati priliku da na LIVE stage-u ├Ęuje i bendove Darkwood Dub, Plasma, Sevdah Baby, Svi Na Pod!, Eyot, Goribor, Margita je mrtva. Na DJ stage-u nastupa├Že i N-tchbl, Spirko, Kalson, Ogi Gee Cash & Dimiz-don’t, H!, Igor Krsmanovi├Ž, Nemus, Max, Vukadin… Program DJ stage-a prati├Že The Chelsea girls VJ team.

 Tre├Žeg dana Nisomnije LIVE stage preuzimaju mladi niški bendovi i poznata rock imena u okviru tradicionalnog ├łupinog memorijala posve├Ženog  nišliji Zoranu Radosavljevi├Žu ├łupi.

Dnevni program odr┼żava├Že se na prostoru Salona 77 u Tvr├░avi, koji ├Že, ove godine, biti pretvoren u press/izlo┼żbeni centar. Ovaj prostor nazvan je "Zona slobodne volje" i u njemu ├Že, pored dnevnih konferencija i dru┼żenja sa u├Ęesnicima festivala, biti predstavljeni i multimedijalni projekti niških umetnika, programi i projekti nevladinih i kulturnih organizacija i institucija uz prate├Že tematske tribine. Dešavanja, u ovom prostoru, traja├Že od 12h do 21h svakog dana.

Karta za Nisomniu 2010 iznosi 500 dinara za komplet, a cena pojedina├Ęne karte je 200 dinara u pretprodaji. Karte se mogu kupiti u prostorijama NKC-a, TON-a i  skejt shopu Chandoo u Kal├Ęi.

Novina ovogodišnje Nisomnie je da ├Že prihod od karata biti iskoriš├Žen u humanitarne svrhe i to kroz konkretnu akciju namenjenu deci u Nišu. Celokupna akcija, u koju ├Že biti uklju├Ęeni i posetioci i u├Ęesnici festivala, bi├Že odr┼żana i medijski propra├Žena u toku septembra.

Tokom celog festivala program ├Že mo├Ži u┼żivo da se prati preko video live stream-a na web sajtu www.nisomnia.org.rs  na kome se, pored fejsbuka, mogu na├Ži sve informacije kao i celokupni line-up u├Ęesnika. Zvani├Ęni organizator  Nisomnie je Niški kulturni centar

Ukoliko ┼żelite da se akreditujete za pra├Ženje Nisomnie 2010, to mo┼żete u├Ęiniti preko sajta festivala ili direktno, preko PR-a festivala.
P R O G R A M      F E S T I V A L A

Karta za festival Nisomnia 2010 iznosi 500 dinara za komplet karata, a cena pojedina├Ęne karte je 200 dinara u pretprodaji. Karte se mogu kupiti u prostorijama Niškog kulturnog centra, Turisti├Ęke organizacije Niša (Dušanova ulica i ulaz u Tvr├░avu) i  skejt shopu Chandoo u Kal├Ęi.

Prihod od prodatih karata na festivalu Nisomnia 2010 ide u humanitarne svrhe za izvo├░enje  akcije posve├Žene deci u nišu. Celokupna akcija, u koju ├Že biti uklju├Ęeni i posetioci i u├Ęesnici festivala, bi├Že odr┼żana i medijski propra├Žena u toku septembra.


Aleksandra Strahini├Ž
PR manager festivala                           
+381 63 10 48 262       
nisomnia2010@gmail.com
www.nisomnia.org.rs
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 2 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas187
mod_vvisit_counterJuce174
mod_vvisit_counterOve nedelje1817
mod_vvisit_counterOvog meseca1484