Skip to content

Novi aparat u stacionaru u "Zelengora" u Niškoj Banji


NIŠKA BANJA - Dr┼żavni sekretar Ministarstva zdravlja Nevena Karanovi├Ž i direktor Instituta za le├Ęenje i rehabilitaciju "Niška banja" Aleksandar Dimi├Ž pustili su ju├Ęe u rad novi digitalni rendgen aparat u stacionaru "Zelengora" u Niškoj Banji.

- U svim zdravstvenim ustanovama tercijalnog zdravstva analogni rendgen aparati zamenjeni su digitalnim - rekla je Karanovi├Ževa i podsetila da je od 2007. godine koriš├Ženje digitalne tehnologije postao standard.

Ona je navela da je za tri digitalna aparata, koji ├Že biti stavljeni u funkciju u tom institutu, Ministarstvo zdravlja izdvojilo oko 600.000 evra, a aparati su kupljeni na tenderu na kome je najpovoljnija ponuda stigla od beogradske firme "Visaris".

Dimi├Ž je kazao da dobijanje rendgen aparata predstavlja kontinuitet ulaganja Ministarstva zdravlja u opremu za potrebe tog instituta.

On je rekao da u Institutu rade na novom projektu invazivne kardiološke dijagnostike i na unapre├░enju još dve oblasti njihovog rada, reumatologiji i rehabilitaciji. Institut, tako├░e, iz sopstvenih izvora radi na renoviranju postoje├Žih kapaciteta u stacionaru "Radon".


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 2 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas176
mod_vvisit_counterJuce174
mod_vvisit_counterOve nedelje1806
mod_vvisit_counterOvog meseca1473