Skip to content

Novi aparat u stacionaru u "Zelengora" u Niškoj Banji


NIŠKA BANJA - Državni sekretar Ministarstva zdravlja Nevena Karanović i direktor Instituta za lečenje i rehabilitaciju "Niška banja" Aleksandar Dimić pustili su juče u rad novi digitalni rendgen aparat u stacionaru "Zelengora" u Niškoj Banji.

- U svim zdravstvenim ustanovama tercijalnog zdravstva analogni rendgen aparati zamenjeni su digitalnim - rekla je Karanovićeva i podsetila da je od 2007. godine korišćenje digitalne tehnologije postao standard.

Ona je navela da je za tri digitalna aparata, koji će biti stavljeni u funkciju u tom institutu, Ministarstvo zdravlja izdvojilo oko 600.000 evra, a aparati su kupljeni na tenderu na kome je najpovoljnija ponuda stigla od beogradske firme "Visaris".

Dimić je kazao da dobijanje rendgen aparata predstavlja kontinuitet ulaganja Ministarstva zdravlja u opremu za potrebe tog instituta.

On je rekao da u Institutu rade na novom projektu invazivne kardiološke dijagnostike i na unapređenju još dve oblasti njihovog rada, reumatologiji i rehabilitaciji. Institut, takođe, iz sopstvenih izvora radi na renoviranju postojećih kapaciteta u stacionaru "Radon".


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 8 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas1370
mod_vvisit_counterJuce2866
mod_vvisit_counterOve nedelje12278
mod_vvisit_counterOvog meseca49831