Skip to content

"Partnerstvom do transparentnosti"

TimoĆØki klub u narednom periodu realizuje projekat "Partnerstvom do transparentnosti" ĆØiji je cilj  podsticanje procesa donošenja odluka i rešavanja problema, u regionu TimoĆØke krajine, putem poveƦanja saradnje izmedju gradjana i lokalnih vlasti, kroz aktivno angažovanje civilnog sektora i lokalnih vlasti u promocji visokih standarda opštinskih usluga i promovisanje demokratskih procesa.

SpecifiĆØni ciljevi projekta su:

1.    PoveƦenje transparentnosti i efikasnosti lokalne uprave u TimoĆØkom regionu
2.    Mobilizacija graĆ°ana u cilju podsticanja graĆ°anskih inicijativa za transparentan rad lokalnih vlasti
3.    Pokretanje permenentnog sistema za praƦenje optšinskih funkcionera

U toku trajanja projekta TimoĆØki klub Ʀe realizovati niz aktivnosti:

  • Istraživanje meĆ°u graĆ°anima i opštinskim zvaniĆØnicima o stepenu korupcije i moguƦim rešenjima.
  • Radionice za opštinske službenike (izabrane i postavljene predstavnike javnih preduzeƦa, opštinske uprave i odbornike )
  • Uspostavljanje  radne grupe za pripremu platforme za aktivno uĆØešĆ¦e graĆ°ana
  • Medijska kampanja     

Projekat Ʀe trajati godinu dana i finansiran je od strane Balkan Trust for Democracy ( BTD) Beograd

Povodom ralizacije projekta "Partnerstvom do transparentnosti" Timocki klub je realizovao dve jednodvenve radionice u ZajeĆØaru i Boru. Oni zajedno sa partnerima iz Sokobanje odn. sa Nevladinom organizacijom "Sokograd" rade na realizaciji projekta "Partnerstvom do Transparentnosti". Projekat se realizuje se u 8 opština TimoĆØke krajne. Cilj projekta je bolja saradnja gradjana sa predstavnicima lokalne samouprave. Projekat odnosi na etiĆØki kodeks ponaĆØanja izabranih funkcionera u lokalnoj samoupravi. Projekat predviĆ°a formiranje tela koje Ʀe pratiti rad lokalne samouprave.

UĆØesnici radionica bili su opštinski službenici (izabrani i postavljeni predstavnici javnih preduzeƦa, opštinske uprave i odbornika ). Cilj ovih radionica bio je da se predstavnici loklanih vlasti upoznaju sa postignutim uspesima opštinskih uprava  u borbi protiv korupcije i  razvijenim razliĆØitim modelima rada na lokalu i prenosom iskustava iz drugih opština u Srbiji.

Voditelji radionica bili su iz Stalne konferencije gradova i opština,  Saveta za praƦenje etiĆØkog kodeksa SO Vranje i  Saveta za etiĆØki kodeks Opštine Arilje.

alt alt 

alt alt 

Projekat je podrzan od strane Balkan Trust for Democracy Beograd

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas166
mod_vvisit_counterJuce174
mod_vvisit_counterOve nedelje1796
mod_vvisit_counterOvog meseca1463