Skip to content

Nedelja mobilnosti
Nedelja mobilnosti
Svake godine, 16-22.09. održava se Nedelja mobilnosti u zemljama Evrope.

Cilj ovakve akcije je promocija zdravog naĆØina života kao i ideja mobilnosti bez zagaĆ°enja životne sredine. Samim tim svi uĆØesnici, u okviru svojih delatnosti, trebalo bi da preuzmu na sebe obavezu da Ʀe raditi na stvaranju što boljih uslova za korišĆ¦enje bicikla. Promocijom alternativnih naĆØina prevoza postiže se poboljšanje naĆØina života u urbanim sredinama i podiže ekološka svest stanovništva. Kao i obiĆØno, Dan bez automobila je osnovni cilj celonedeljne akcije koja promoviše razvoj biciklistiĆØkih i ostalih vidova nemotorizovanih kretanja.

Evropska nedelja mobilnosti obeležava se u veƦini gradova zapadne Evrope, sa sadržajima, aktivnostima i obavezama definisanim Evropskom poveljom i preporukama koje su dali evropski partneri u okviru projekta "SMILE".

Opština Sokobanja je podržala ovu akciju. Obaveštavamo graĆ°ane Sokobanje da Ʀe u sredu 22. septembra u periodu od 6 do 16 ĆØasova saobraƦaj biti privremeo obustavljen u sledeƦim ulicama:

  • Mitropolita Mihaila – od Doma zdravlja do raskrsnice kod škole
  • 27. marta – od raskrsnice kod škole do ul. Redeta ŽivkoviƦa
  • Alekse MarkišiƦa - od raskrsnice sa Nemanjinom ulicom do ulice 27. marta kod Biblioteke

Ako želimo da biciklizam postane prioritetni naĆØin kretanja u našim gradovima zajedniĆØkim radom treba puno toga uĆØiniti od strane planera, projektanata, nadležnih za bezbednost na putu, kao i samih biciklista.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas141
mod_vvisit_counterJuce227
mod_vvisit_counterOve nedelje1293
mod_vvisit_counterOvog meseca2813