Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani BajiƦ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Umrežavanje za decu
umrežavanje za decu

Nacionalna konferencija umrežavanja Organizacija koje se bave decom, biƦe održana u Sokobanji u hotelu "Zdravljak". Konferencija poĆØinje veĆØeras i trajaƦe do nedelje, 31. oktobra, saznajemo od koordinatora projekta, Saše StefanoviƦa iz Društva za zaštitu i unapredjenja mentalnog zdravlja dece i omladine-Niš. Pozvane su sve organizacije iz Srbije koje se bave decom, kako bi smo se dogovorili na koji naĆØin da unapredimo položaj dece u Srbiji, kaže StefanoviƦ. Potrebno je napraviti Asocijaciju organizacija koje se bave problemima dece, zbog lakše komunikacije i saradnje sa resornim ministarstvima, kao i sa lokalnim samoupravama, dodao je on. Osim toga, naša država se približava Evropskoj uniji, te je ovakva Organizacija neophodna za saradnju sa evropskim udruženjima koja se bave istim problemima, kaže koordinator projekta, Saša StefanoviƦ.

Na nacionalnoj konferenciji „Umrežavanje za decu“ u Sokobanji 29 – 31. 10. 2010. predstavnici 43 udruženja iz cele Srbije usvojili su „Platformu Mreže organizacija graĆ°anskog društva za decu Srbije – MODS.“ Nacionalnu konferenciju organizovalo je Društvo za zaštitu i unapreĆ°enje mentalnog zdravlja dece i omladine uz podršku Unicefa.

Umrežavanje organizacija graĆ°anskog društva za decu, definisanje misije, ciljeva i oblasti rada mreže za decu i njena organizaciona struktura bile su teme trodnevne konferencije u Sokobanji.

Na konferenciji je usvojena zajedniĆØka platforma kao osnova za buduƦe zajedniĆØko delovanje organizacija koje doprinose ostvarivanju prava, unapreĆ°enju položaja i poboljšanju kvaliteta života dece u Srbiji. Platforma Mreže organizacija graĆ°anskog društva za decu Srbije – MODS definiše principe i vrednosti kojim se rukovode u svom radu ĆØlanice mreže, njenu misiju i ciljeve.

Usvajanje platforme je nastavak aktivnosti na jaĆØanju saradnje izmeĆ°u organizacija graĆ°anskog društva i državnih institucija koja je zapoĆØeta preko programa Kontakt organizacije civilnog društva Tima potpredsednika Vlade za implementaciju Strategije za smanjenje siromaštva.

Stvaranje mreže i jaĆØanje kapaciteta udruženja koje rade na unapreĆ°enju položaja dece u Srbiji u skladu je sa preporukama Komiteta za prava deteta i Nacionalnim planom akcije za decu.

VeƦe uĆØešĆ¦e organizacija graĆ°anskog društva i dece u definisanju politika za decu, jaĆØanje njihovih kapaciteta i uspostavljanje kanala komunikacije izmeĆ°u mreže organizacija za decu i lokalnih, pokrajinskih i republiĆØkih organa i institucija, institucija i tela Evropske unije i drugih meĆ°unarodnih tela jesu ciljevi definisani platformom.  ƈlanice Mreže Ʀe se zalagati za ostvarivanje prava sve dece, poveƦanje socijalne ukljuĆØenosti i razvijanje inkluzivnog društva, za smanjenje siromaštva dece,  unapreĆ°ivanje dostupnosti i kvaliteta formalnog i neformalnog obrazovanja i kulture, unapreĆ°ivanje dostupnosti i kvaliteta zaštite zdravlja, životne sredine i bezbednosti dece, zaštitu dece od zlostavljanja, zanemarivanja, iskorišĆ¦avanja i nasilja, veƦa izdvajanja, adekvatnije planiranje i raspodelu i transparentnije trošenje budžeta.

Pored toga, Društvo za zaštitu i unapreĆ°enje mentalnog zdravlja dece i omladine uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji preko projekta „JaĆØanje dijaloga izmeĆ°u organizacija civilnog društva Srbije i EU“ otvorilo je Sekretarijat za tehniĆØku podršku organizacijama graĆ°anskog društva za decu u Srbiji.

Sekretarijat Ʀe pružati tehniĆØku podršku udruženjima za decu koja usvoje zajedniĆØku platformu i pomoƦi stvaranje nacionalne mreže organizacija za decu. Nacionalna mreža za decu treba da olakša nevladinom sektoru saradnju sa državnim institucijama, zastupanje dece i rad na ostvarivanju prava sve dece u Srbiji, smanjenju siromaštva i društvene iskljuĆØenosti dece, koristeƦi iskustva srodnih organizacija i mreža iz zemalja ĆØlanica EU.

Otvaranju su prisustvovali predstavnici Delegacije EU u Srbiji, nemaĆØke konsultanske agencije GOPA, predstavnici lokalne samouprave u Nišu i organizacija graĆ°anskog društva.

Gospodin Hoze Antonio Gomez Gomez (Jose Antonio Gomez Gomez), predstavnik Delegacije EU u Republici Srbiji na skupu u Nišu izjavio je da:

“Evropska unija snažno podržava inicijative graĆ°anskog društva u Srbiji za zaštitu dece kroz razliĆØite instrumente i programe kao što su EIDHR, CARDS, PROGRESS, IPA. Veoma je važno za sve aktere u Srbiji da saraĆ°uju i sprovode zajedniĆØke aktivnosti sa partnerima iz EU, kao što su umrežavanje, obuke, studijske posete, okrugli stolovi i javne rasprave, jer Ʀe se kroz ove aktivnosti stvoriti uslovi za bolje sprovoĆ°enje dobre prakse u zaštiti prava deteta, poboljšaƦe se kvalitet obrazovanja i postiƦi bolja zdravstvena i socijalna zaštita. Zato je otvaranje Sekretarijata za tehniĆØku podršku organizacijama graĆ°anskog društva koje rade sa decom veliki korak ka poveƦanju kapaciteta graĆ°anskog društva u zagovaranju prava i politika za decu. I dok radimo sve ovo, moramo imati na umu najvažniji moto: investiranje u decu i mlade danas znaĆØi investiranje u buduƦnost.“


Društvo za zaštitu i unapreĆ°enje mentalnog zdravlja dece i omladine    

Adresa: Trg uĆØitelja Tase 2
18000 Niš
Srbija
oknis@medianis.net
http://www.oknis.org.rs
Tel/faks:381 18 523 – 422
381 18 244 – 995
381 18 599 – 111
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila ƈair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

DoĆØek Nove godine

DoĆØek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŔtaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguƦnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguƦnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauĆØera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naĆØina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauĆØeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas113
mod_vvisit_counterJuce222
mod_vvisit_counterOve nedelje113
mod_vvisit_counterOvog meseca3534