Skip to content

VaŇĺna obaveŇ°tenja iz JKP Napredak
Komunalno Napredak

JKP „Napredak“ po√®inje sa primenom novih cena koje dosada nije imalo u cenovniku. Potreba za primenom novih cena javila se zato što je JKP „Napredak“ ...nabavilo dva nova vozila, ali i zbog toga što u postoje√¶em cenovniku nisu bile primenjivane cene za pojedine usluge koje preduze√¶e obavlja, saznajemo od direktora JKP „Napredak“, Saše Drlja√®e.

Nove cene √¶e biti primenjivane za: pecanje na ribnjaku, izvoŇĺenje sme√¶a i šuta na gradsku deponiju, davanje saglasnosti na tehni√®ke uslove, prijavu i odjavu komunalnih usluga, merenje mera√®em protoka, rad vozilima: rad rovokopa√®a i rad cisternom za odrŇĺavanje kanalizacije.

JKP "Napredak" pokrenulo akciju o√®itavanja vodomera. Akcija je pokrenuta zato što je prime√¶eno da je koli√®ina vode koja se fakturiše gradjanima i privredi mala u odnosu na koli√®inu vode koju preduze√¶e proizvodi, kaŇĺe direktor JKP "Napredak", Saša Drlja√®a. Ukoliko se uzmu u obzir fiksni troškovi preduze√¶a: troškovi radnika, struje, hemikalija, hemijskih analiza i ostalih troškova, shvatili smo da ukoliko ne naplatimo realnu koli√®inu vode koja se pšotroši, preduze√¶e √¶e ubrzo biti u finansijskom problemu, objašnjava Drlja√®a. Velikom broju gradjana potrošnja vode se obra√®unava paušalno. U Srbiji bruto specifi√®ne potrošnje vode dnevno po stanovniku iznose 380l, a ako se to prevede na mese√®nu potrošnju iznosi blizu 11 kubika po √®lanu doma√¶instva. Paušal je destimulativan jer naš paušal iznosi 5 kubika po √®lanu doma√¶instva. Tako dolazi do situacije da gradjani troše više vode nego što je pla√¶aju, objašnjava Drlja√®a.

TV Soko
Komentari (2)Add Comment
...
napisao Raados , 08, November, 2010
A iživljavanje pojedinih vaših šefova nad nedužnim građanima, jel iya to treba da platimo.Pa što se isti ti šefovi brčkaju svake godine na more(preko firme).I to spada u fiksne troškove.
A sad ćete da naplaćujete više vodu i ostalo onima koji ionako stalno plaćaju, a oni koji su vam veliki dužnici , kod njih ne smete ni da provirite u kancelarije i dvorišta.Pa ne moraju zamenici direktora baš svake godine o trošku firme da dobijaju nove i skupocene mobilne telefone.
A mi građani najbolje da izađemo napolje pa da odigramo indijanski ples da dozovemo kišu(jer po vama kiša treba da pada celu godinu da bi bilo vode)
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +11
vazno obavestenje iz JKP napredak
napisao zikvojin , 29, November, 2010
Gospodine Drljaca, u sokobanji se valjaju gluposti, i to od takvih neskolovanih i kukavica kakvi ste vi, i u opstinskoj vlasti. Prvo gospodine, naplati od neplatisa , pa onda uvedi neki red u naplati komunalnih usluga. Soko banja vrvi od kukavicluka, korumpiranosti i licemerja, dok o radu komunalnih sluzbenika, i radnika proste radne snage i da ne govorim.Katastrofalno stanje JKP nije zbog savesnih platisa vec zbog nazovi mocnika koji ne vrede lule duvana a vi se takvih bojite, komunalni inspektori sve sama neznalica do neznalice i kukavice, nikakvi rezultati na terenu samo hvalisanje i prepotentnost. Mozetew li zamisliti u toj vasoj glavi koliko vazduha placa narod umesto vode.Kakvo cigansko organizovanje vasara na podini, sramota. Kakav je rad radnika za odvozenje smeca , za kojima ostaje vise prosutog smeca i razbacane kante , radi li iko na tome da se operativnim radom smanje troskovi odvozenja smeca, ne.Pijaca vam je za jedno turisticko mesto obicno ruglo.A vi mislite kako da povisite naplatu i i vase plate mislite a sta ako se nesto sutra preokrene a narod vas zapamtio kako cete narodu na oci, ili mislite obraz dzon a narod ko j....e
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +2

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas146
mod_vvisit_counterJuce227
mod_vvisit_counterOve nedelje1298
mod_vvisit_counterOvog meseca2818