Skip to content

Nova turistička signalizacija opštine Sokobanja

Zahvaljujući projektu koji su zajednički sprovele Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije - RARIS i Javno preduzeće Putevi Srbije, turiste koji krenu put istočne Srbije, sačekaće turističke table i info panoi. Projekat pod nazivom "Unapređenje regionalne turističke signalizacije u istočnoj Srbiji ", započela krajem prošle godine. Projekat je podrazumevao postavljanje info tabli u opštinama u istočnoj Srbiji među kojima se nalazi i opština Sokobanja.

dobrodosli-u-ist-serbiu-golema.jpgwelcome to Knjaževac

Osim Kapija istočne Srbije, ovaj projekat podrazumeva i postavljanje turističkih karata gradova i opština u centru gradova, takođe dvostranih informativnih tabli koje na jednoj strani sadrže kartu grada, a na drugoj opštine i imaju adekvatan tekst prilagođen potrebama svake opštine ponaosob.


Decembra 2010 Sokobanja je dobila i table - putokaze i obaveštenja na srpskom i engleskom jeziku namenjene pre svega turistima. Posao je izvela firma "Signalizacija" iz Sombora. Posao vredi 2.000.000,00 dinara, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, sektor turizam, na osnovu projekta koji je za potrebe Organizacije za turizam, kulturu i sport pripremilo Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj Opštine Sokobanja.

Solphur Spring

Novina je i postavljanje table na ulazu u opštinu Sokobanja iz pravca Aleksinca kod Bovanskog jezera. Na tabli su postavljene i fotografije Saše Stojanovića koji je autorska prava na korišćenje fotografija ustupio Organizaciji za turizam sport i kulturu Sokobanja. Kvalitet Sašinih fotografija odavno su prepoznali nadležni iz OTKS objavivši ih u kalendaru za 2009. godinu, u turističkim prospektima Sokobanje i na bilbordu koji je krasio štand Sokobanje na sajmu turizma u Beogradu 2009. godine. Fotografije koje je ustupio OTKSu nalaze se i na zvaničnoj prezentaciji Sokobanje sokobanja.rs kao i na opštinskom sajtu invest-sokobanja.com

welcome to Sokobanja
fotografije Saše Stojanovića na tabli kod Bovanskog jezera


Sašine fotografije na zvaničnim prezentacijama Sokobanje sokobanja.rs i invest-sokobanja.com


Sašina fotografija vodopada Ripaljke na bilbordu na sajmu turizma u Beogradu


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas112
mod_vvisit_counterJuce325
mod_vvisit_counterOve nedelje1798
mod_vvisit_counterOvog meseca1624