Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajić
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Stazom do zdravlja

staza-zdravlja4.jpg
"Staza zdravlja" od Specijalne bolnice Sokobanja

"Staza zdravlja", duga 1.200 metara, izgrađena je oko Specijalne bolnice - na uzvišici sa ružom vetrova iznad Sokobanje, okružena borovima, jelama, brezama. Zbog takvog položaja i obična šetnja njome izuzetno blagotvorno utiče na opšte zdravstveno stanje, odnosno na osveženje i tela i duha. Međutim, programom koji je osmislio i sada realizuje stručni tim, a u čijem sastavu su lekari, fizioterapeuti i organizatori sportske rekreacije, postiže se pun efekat korišćenja ''Staze zdravlja'' - u cilju rekreacije zdravih i rehabilitacije obolelih, naročito onih koji imaju probleme sa kardiovaskularnim i respiratornim sistemima.

staza-zdravlja


"Staza zdravlja" ima tri nivoa opterećenja: prvi - ravna staza dužine od 100 do 150 metara; drugi - staza sa blažim usponom, dužine od 300 do 500 metara; treći - kombinovani teren, sa različitim usponima, ravnim deonicama, uzbrdicama i nizbrdicama, dužine od 500 do 1.200 metara.

Prvi korak ka zdravlju, kako rekreativaca, tako i osoba sa zdravstvenim problemima, je individualno koncipiranje treninga. Stručni tim odredjuje stepen opterećenja za svaku osobu pojedinačno, u zavisnosti od pola, starosti, opšteg zdravstvenog stanja, kardiopulmonarne rezerve, izraženosti poremećaja disanja, nivoa tolerancije napora. Parametri koji se neprekidno prate su subjektivno stanje bolesnika, srčana frekvenca, krvni pritisak.

staza-zdravlja

"Stazom zdravlja" se hoda, trči, vežba... sve pod nadzorom stručnjaka! U slučaju zamora, ali i za uživanje u zelenilu, na kristalnom vazduhu, duž "Staze" redjaju se klupe... A celokupni program "Staze zdravlja", zajedno sa medicinskim uslugama i tretmanima, fitness, wellness i drugim programima, Specijalnu bolnicu "Sokobanja" čini svojevrsnim mestom na kome nauka i priroda združeno dobijaju bitke za očuvanje dobrog i poboljšanje narušenog zdravlja.

staza-zdravlja
Komentari (1)Add Comment
...
napisao nebojsa simic , 16, February, 2011

HVALA ZA STAZU ZDRAVLJA ! USKORO ETO MENE NA STAZI U SOKOBANJI
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +0

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila Čair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doček Nove godine

Doček Nove godine Sokobanja

Prijavljivanje







Zaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vaučeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas115
mod_vvisit_counterJuce325
mod_vvisit_counterOve nedelje1801
mod_vvisit_counterOvog meseca1627