Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajić
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
"Hrišćanstvo na metar"
Krstača na Rtnju

Predstojeća gradnja gigantskog krsta visine 80 metara na brdu Vinik u Nišu, te najava podizanja tog hrišćanskog znamenja na planini Rtanj iznad Sokobanje, koji bi trebalo da bude čelične konstrukcije i visine između 150 i 200 metara, kao i moguća gradanja krsta visokog 200 metara na teritoriji Eparhije mileševske, ali i jednog na Zlatiboru koji bi bio visok preko 300 metra, ocenjeni su kao pomodarstvo i megalomanija na tribini pod nazivom "Hrišćanstvo na metar" koja je održana u Nišu.

U vreme teške besparice i velikog siromaštva ogromnog broja građana Srbije, megalomanski krstovi, poručeno je sa ovog skupa, ne samo što su trn u oku osiromašenom narodu, već i nisu u duhu hrišćanstva, koje propagira skromnost i smernost, niti običajne prakse u Srbiji, gde se krstovi uglavnom vezuju za hramove i grobna mesta, a ne niču "po šumama i gorama".

Toni Čerškov, arheolog Zavoda za zaštitu spomenika u Nišu, podsetio je da arheološki dokazi govore da je ceo Niš, odnosno njegova Tvrđava, Konstantinova zadužbina, ali je ocenio da se ovom istorijskom blagu ne poklanja skoro nikakva pažnja već decenijama unazad.

- Niš, odnosno Tvrđava, je druga Pompeja, jer je veći deo ispod nje sačuvan. Ipak, to što imamo - nemamo. Tvrđava, koju bi trebalo da ponudimo svetu, propada, a mi izmišljamo Kompleks cara Konstantina, sa megalomanskim krstom, muzejem, hotelom i bioskopom, koji najverovatnije neće zaživeti - rekao je Čerškov.

 Na skupu je takođe ocenjeno da je u Srbiji u toku pomodarska trka među crkvenim visokodostojnicima i lokalnim funkcionerima ko će na svojoj teritoriji postaviti veći krst.

Podsećanja radi, na ulazu u Kragujevac već je podignut krst čija je visina 18, a raspon 11 metara, dok se na Sokolskim planinama kod Ljubovije iznad manastira posvećenog svetom vladici Nikolaju Velimiroviću nalazi pozlaćeni čelični krst visok 12 metara i težak više od dve tone. Takođe, na brdu Biokotoš iznad Užica postavljen je krst visine četiri i širine dva i po metra, a obložen fluoroscentnim materijalom radi bolje refleksije pa svetli i noću.

Pre desetak godina postavljen je i krst iznad Ivanjice, zatim iznad manastira Klisure, kod crkvice na Gradini, u Ovčar Banji, Prislonici kod Čačka, a priprema se postavljanje krsta u Ušću u blizini Ibarske magistrale. Najavljeno je takođe da će na Mučnju, na vrhu Zlatibora, biti sagrađen najveći krst na svetu - visine 333 metra, koji bi trebalo da košta oko 20 miliona evra.

Trka se nastavlja.
izvor
Komentari (1)Add Comment
Jos samo bregovic treba sa njegovim orkestrom
napisao FullTrotile , 28, January, 2011
Polako ali sigurno nas saranjuju :)
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +6

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila Čair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doček Nove godine

Doček Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vaučeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas113
mod_vvisit_counterJuce325
mod_vvisit_counterOve nedelje1799
mod_vvisit_counterOvog meseca1625