Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani BajiƦ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Zabranili im da žive u troÅ”noj kuƦi

Jovan DiniƦ iz Hajduk Veljkove 7 u Sokobanji ne sme s porodicom da živi u kuƦi svog oca u samom centru grada, jer je toliko oronula da je opasna po život!
MeĆ°utim, iako im opština Sokobanja ne dozvoljava da žive u kuƦi, niko od nadležnih, kako tvrdi Jovan, ne želi da reši stambeni problem njegove porodice, koja se zbog ovakve odluke potuca po iznajmljenim stanovima.

- Ne žele da donesu odluku o rušenju. Ne daju nam da izvršimo rekonstrukciju. Bukvalno su nam vezali ruke. Imamo imovinu, ali kao da je nemamo. Samo nam je dodatni balast, jer zbog toga što smo vlasnici nekretnine ne možemo da ostvarimo socijalnu pomoƦ. Zapleli smo se ko pile u kuĆØinu. A sve to zbog plana detaljne regulacije „Banjica“, koji je napravljen pre više od 30 godina, po kom je preko našeg placa predviĆ°ena izgradnja puta. Na kraju krajeva, zbog takve odluke iz prošlog veka u kuƦu se nije ni ulagalo, jer je bila predviĆ°ena za rušenje. MeĆ°utim, sada vidim da se na placevima komšija, koje imaju isti problem kao mi, grade nove kuƦe. To je potpuno neverovatno, jer nekome se zbog plana ne dozvoljava rekonstrukcija, a drugi grade nove kuƦe - kaže DiniƦ dok drži u naruĆØju devetomeseĆØnu bebu.

InaĆØe, porodica DiniƦ veƦ godinama zbog ovog imovinskog problema živi pod tuĆ°im krovom. Svakih nekoliko meseci Jovan sa ženom i dvoje male dece, kao i mnogi drugi podstanari, pronalazi novi dom.

- Selimo se kao ĆØergari. ƈak smo se iz Sokobanje preselili u Beograd, s nadom da Ʀe nam u glavnom gradu biti bolje. RaĆØunali smo da je ako veƦ moramo u podstanare, bolje da to bude Beograd nego Sokobanja. MeĆ°utim, uz sve troškove i dvoje male dece, sada smo bukvalno pred bankrotom. Ostaje nam samo jedno, da se vratimo u Sokobanju i uselimo se u podrum kuƦe, jer drugu moguƦnost nemamo - istiĆØe DiniƦ.
LukiƦ: Opština želi da pomogne

Dimitrije LukiƦ, predsednik opštine Sokobanja, u izjavi za Kurir istiĆØe da cela situacija u vezi s kuƦom, odnosno placem ove porodice nije ni približno tako jednostavna kako je Jovan DiniƦ predstavlja.

- Jovan ima brata, SrĆ°ana, koji ne dozvoljava da regionalni put prolazi na metar od njegove kuƦe, kako je u detaljnom planu regulacije predviĆ°eno. Zbog toga sam ja u više navrata rekao braƦi da reše problem meĆ°usobno, jer su u pitanju suprotstavljeni interesi. S jedne strane, pravno gledano, Jovan je u pravu, jer traži da se ispoštuje odluka iz detaljnog plana, a sa druge strane, one ljudske, u pravu je i SrĆ°an, koji, za razliku od brata, planira da živi na metar od buduƦe saobraƦajnice - objašnjava LukiƦ. On dodaje da opština pokušava da reši problem tako što Ʀe izmeniti plan detaljne regulacije na naĆØin koji bi zadovoljio interese oba brata, ali za tako nešto treba dosta vremena, jer je reĆØ o preciznim izmenama dugoroĆØnog plana, koje se ne donose preko noƦi.

Izvor: Kurir Autor: Aleksandra MedakoviƦ

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila ƈair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

DoĆØek Nove godine

DoĆØek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŔtaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguƦnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguƦnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauĆØera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naĆØina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauĆØeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas42
mod_vvisit_counterJuce283
mod_vvisit_counterOve nedelje325
mod_vvisit_counterOvog meseca1845