Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajić
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Zabranili im da žive u trošnoj kući

Jovan Dinić iz Hajduk Veljkove 7 u Sokobanji ne sme s porodicom da živi u kući svog oca u samom centru grada, jer je toliko oronula da je opasna po život!
Međutim, iako im opština Sokobanja ne dozvoljava da žive u kući, niko od nadležnih, kako tvrdi Jovan, ne želi da reši stambeni problem njegove porodice, koja se zbog ovakve odluke potuca po iznajmljenim stanovima.

- Ne žele da donesu odluku o rušenju. Ne daju nam da izvršimo rekonstrukciju. Bukvalno su nam vezali ruke. Imamo imovinu, ali kao da je nemamo. Samo nam je dodatni balast, jer zbog toga što smo vlasnici nekretnine ne možemo da ostvarimo socijalnu pomoć. Zapleli smo se ko pile u kučinu. A sve to zbog plana detaljne regulacije „Banjica“, koji je napravljen pre više od 30 godina, po kom je preko našeg placa predviđena izgradnja puta. Na kraju krajeva, zbog takve odluke iz prošlog veka u kuću se nije ni ulagalo, jer je bila predviđena za rušenje. Međutim, sada vidim da se na placevima komšija, koje imaju isti problem kao mi, grade nove kuće. To je potpuno neverovatno, jer nekome se zbog plana ne dozvoljava rekonstrukcija, a drugi grade nove kuće - kaže Dinić dok drži u naručju devetomesečnu bebu.

Inače, porodica Dinić već godinama zbog ovog imovinskog problema živi pod tuđim krovom. Svakih nekoliko meseci Jovan sa ženom i dvoje male dece, kao i mnogi drugi podstanari, pronalazi novi dom.

- Selimo se kao čergari. Čak smo se iz Sokobanje preselili u Beograd, s nadom da će nam u glavnom gradu biti bolje. Računali smo da je ako već moramo u podstanare, bolje da to bude Beograd nego Sokobanja. Međutim, uz sve troškove i dvoje male dece, sada smo bukvalno pred bankrotom. Ostaje nam samo jedno, da se vratimo u Sokobanju i uselimo se u podrum kuće, jer drugu mogućnost nemamo - ističe Dinić.
Lukić: Opština želi da pomogne

Dimitrije Lukić, predsednik opštine Sokobanja, u izjavi za Kurir ističe da cela situacija u vezi s kućom, odnosno placem ove porodice nije ni približno tako jednostavna kako je Jovan Dinić predstavlja.

- Jovan ima brata, Srđana, koji ne dozvoljava da regionalni put prolazi na metar od njegove kuće, kako je u detaljnom planu regulacije predviđeno. Zbog toga sam ja u više navrata rekao braći da reše problem međusobno, jer su u pitanju suprotstavljeni interesi. S jedne strane, pravno gledano, Jovan je u pravu, jer traži da se ispoštuje odluka iz detaljnog plana, a sa druge strane, one ljudske, u pravu je i Srđan, koji, za razliku od brata, planira da živi na metar od buduće saobraćajnice - objašnjava Lukić. On dodaje da opština pokušava da reši problem tako što će izmeniti plan detaljne regulacije na način koji bi zadovoljio interese oba brata, ali za tako nešto treba dosta vremena, jer je reč o preciznim izmenama dugoročnog plana, koje se ne donose preko noći.

Izvor: Kurir Autor: Aleksandra Medaković

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila Čair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doček Nove godine

Doček Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vaučeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 18 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas44
mod_vvisit_counterJuce215
mod_vvisit_counterOve nedelje483
mod_vvisit_counterOvog meseca5934