Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajić
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
XIII Pešački maraton „Pozdrav proleću“
I ove godine po trinaesti put, PSD „Brđanka“ Aleksinac organizuje tradicionalni planinarsko-pešački maraton od Aleksinca do Sokobanje, preko Prugovca, Crne Bare i Resnika. Dužina staze je oko 25 km. Polazak je u nedelju, 20. marta, u 8 h, ispred Doma kulture u Aleksincu. Dolazak na cilj je između 13 i 16 časova, u centru Sokobanje, ispred Miloševog konaka. Obezbeđen je povratak autobusom iz Sokobanje.

Domaćin obezbeđuje zahvalnice za društva, pečat akcije, i čaj na Prisadu (na pola puta). OTKS Sokobanja organizuje ručak za planinare u Ozren bašti ili u sali stare škole u zavisnosti od vremenskih uslova. Podela zahvalnica je u 16 i 30. Pozivamo Vas da svojim učešćem uveličate našu akciju!

Informacije i prijave na telefone: 064/92 02 909 Mladen i 062/16 50 313 Sanja ili putem e-mail adrese: ostracuka@yahoo.com.

Opis staze: Prvi deo staze uglavnom ide asfaltom, a onda se prelazi na makadan i polako ulazi u šumicu, te se šumskim putem uz povremeno preskakanje potočića stiže do spomen crkve Sv. Trojice, gde se pravi i prva kraća pauza. Put nas odatle dalje vodi ka Šumatovcu, spomen obeležju podignutom braniocima Srbije u Prvom srpsko-turskom ratu. Na tom prostoru se odigrala bitka koja je slomila turski napad na desnoj obali Južne Morave. Proplanak na brdu, kojim dominira visoko podignuti krst. Zaista lepo mesto za izlete. Put nas odatle vodi ka kotlini u kojoj se nalazi selo Prugovac. U selima uglavnom preovlađuju veoma stare autentične kuće. Po izlasku iz Crne Bare, silazimo sa tog glavnog puta i zemljanim putem idemo dalje. Staza jeste duga 25 km, ali bez nekih uspona, tako da se prilično lako savlađuje. Tu nam je sledeća tačka za odmor. Sa desne strane nam se uzdižu kameni obronci Ozrena, a levo i ispred nas puca pogled. Naravno, dominira Rtanj. Stižemo u selo Resnik. Ponovo smo na asvaltu koji nas posle par kilometara uvodi u Sokobanju, naš cilj. Za nekih osam sati, opuštenim i laganim tempom uz pauze, prelazimo tih 25 km.

Oprema: Planinarska, prilagođena vremenskim prilikama prema godišnjem dobu, overena zdravstvena knjižica i planinarska knjižica sa markicom za 2011. godinu.

Hrana: iz ranca. Moguće je da po dolazku u Sokobanju organizator obezbedi besplatan ručak, pa je potrebno poneti pribor za jelo.

Organizator zadržava pravo izmene satnice ili programa.
Vremenske prilike nisu razlog za otkazivanje izleta.
Učešće na akcijama planinarskog kluba je na sopstvenu odgovornost.


Redakcija Portala Sokobanje Vam preporučuje da prošetate preko Device i preko Ozrena. Šetnja će vas osloboditi prolećnog umora, a ukoliko želite na ove dve pripremljene staze možete krenuti i biciklom.

Prva staza koju vam preporučujemo vodi od puta pored Oštre čuke preko Ozrena, Partizanske česme, Svinjci do manastira Sv. Arhanđel, pa do Čučunja pored Resnika i na kraju do Sokobanje.druga staza vodi pored Oštre čuke, preko Device do sela Dugo polje. Ukupna dužina staze je 16km

Preko Device

Prebrodite prolećni umor - prošetajte se !!!
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila Čair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doček Nove godine

Doček Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vaučeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 18 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas44
mod_vvisit_counterJuce215
mod_vvisit_counterOve nedelje483
mod_vvisit_counterOvog meseca5934