Skip to content

Protesti na Kosovu

U 26 opština na Kosovu danas su odr┼żani jedno├Ęasovni protesti Albanaca protiv hapšenja pripadnika bivše Oslobodilacke vojske Kosova. Najmasovniji protest odr┼żan je u Prištini, gde se okupilo oko pet hiljada ljudi.

“Euleks je kao UNMIK”, “Hapse naše najbolje vojnike”, “Sloboda odmah”, parole su koje su se mogle videti na današnjem protestu u Prištini. Od  EULEKS-a je zatra┼żeno da napusti Kosovo i da oslobodi devet pripadnika bivše Oslobodila├Ęke vojske Kosova, koji su uhapšeni prošle nedelje pod sumnjom da su po├Ęinili ratne zlo├Ęine u selu Kle├Ęka.

“Svedoci smo hapšenja najistaknutijih boraca. Verovali smo da se ta hapšenja ne├Že doga├░ati posle proglašenja nezavisnosti, ali su ona nastavljena istim intezitetom i to je deo demonskog plana za kaljanje OVK”, rekao je obra├Žaju├Ži se okupljenima Sabit Krasni├Ži, veteran Oslobodila├Ęke vojske Kosova.

Protestima su se, pored ├Ęlanova organizacija proisteklih iz OVK, pridru┼żili studenti Univerziteta u Prištini i predstavnici nevladinih organizacija.

"Mi protestujemo danas da se što pre oslobode oficiri OVK-a. Stoga EULEX neka zna dobro da Kosovo ima dr┼żavu, ima sudove, ima tu┼żilaštva, ima Tropoju sa sobom odakle ce za 24 sata sti├Ži 5,000 ljudi od Skadra pa nagore, kao  što je 1944. godine 25-ta brigada   došla za 6 sati sa 900 partizana ovde , i mi nosimo njihovu slavu…Dole EULEX”!

“Kosovo je bilo naše, mi nemamo ni jednu šaku, nijedan pedalj Srbije i sada ona pokušava da nam oduzme i ovo malo što imamo”.Ovo je protivalbansko, ovo je saradnja sa Srbima i EULEX treba što pre da se udalji odavde, treba da zna da je ovo albanska zemlja od Sokobanje do ulaska u Kraljevo, od Leskovca do Atine, ovo je albanska zemlja”, saopštili su neki od demonstranata.

Organizatori su najavili da ├Že demonstracije nastaviti i slede├Že nedelje, sve dok EULEX ne oslobodi uhapšene. Sli├Ęni protesti u znak podrške vrednosti Oslobodila├Ęke vosjke Kosova odr┼żani su i u drugim sredinama na Kosovu.
Izvor: Glas Amerike
Komentari (3)Add Comment
...
napisao čiča , 25, March, 2011
Ništa strašno. Odbraniće nas naši prošlogodišnji prijatelji. Oni su u Trubarevcu izgleda pravili carinarnicu a ne školu.
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +3
...
napisao S-banjac , 25, March, 2011
A naš presednik ako bude čuo za ovo ima odma da otrči da se izvini što su Sokobanjci okupirali vekovne albanske teritorije.
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +15
GLUPOST
napisao muja , 02, April, 2011
Citam ovo i nemogu da se nacudim kakvih sve gluposti ima ko je pomenuo od protestanata Sokobanju, Kraljevo i ostale gradove, otarasite se vise tih izmisljenih gluposti. Pa 99% niti je culo za Sokobanju a kamoli pomenulo. Kakvih sve notornih gluposti ima cudi me ko je mogo da sroci gore navedeni izvestaj?
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: -2

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas143
mod_vvisit_counterJuce227
mod_vvisit_counterOve nedelje1295
mod_vvisit_counterOvog meseca2815