Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Sokobanjska fabrika ozona
Uo√®i po√®etka letnje turisti√®ke sezone, u Parizu je odrŇĺana promocija pet srpskih banja. Sokobanju, poznatu po zdravstvenom turizmu, predstavlja Specijalna bolnica, jedina za respiratornu rehabilitaciju u Srbiji.


Specijalna bolnica "Sokobanja"
 

Iz godine u godinu, zbog klimatskih promena i loših Ňĺivotnih navika, broj pacijenata u toj ustanovi je sve ve√¶i.

Me√įu pacijentima Specijalne bolnice u Sokobanji nekada je najviše bilo dece, sada su to uglavnom  stariji ljudi iz cele Srbije koji dolaze na le√®enje i rehabilitaciju svih plu√¶nih bolesti osim tuberkuloze. Oni kaŇĺu da se mnogo bolje ose√¶aju od kad dolaze u Sokobanju i da lakše dišu jer ih u bolnici u√®e pravilnom disanju.

Ovde se uspešno le√®e i reumatske i kardiovaskularne bolesti, a kupanjem u termalnoj vodi i - u poslednje vreme više izraŇĺena menadŇĺerska bolest -√®iji su simptomi stres, nesanica, nervoza i napetost.

"Broj pacijenata je naro√®ito pove√¶an u zimskim mesecima", navodi Silvana √źor√įevi√¶, pneumoftiziolog, "ali je, zahvaljuju√¶i novoj opremi, dijagnostikovanje i le√®enje nespecifi√®nih plu√¶nih bolesti mnogo lakše."

Ukoliko se alergije i problemi sa disajnim organima ne izle√®e u ranom detinjstvu, velika je verovatno√¶a da √įe posledice u starosti biti velike, kaŇĺu lekari. Zabrinjava me√įutim, to što zbog nemaštine, √®ist vazduh i termomineralne izvore u Sokobanji danas koristi malo dece.

Zbog restrikcija u zdravstvu i manje para u Fondovima,kaŇĺe pedijatar Gordana Vidanovi√¶, boravak dece je sa dvadeset skra√¶en na 10-15 dana.

Uz prirodne prednosti, Specijalna bolnica je za svoje pacijente uvela i le√®enje gojaznosti, škole disanja, odvikavanja od pušenja, staze zdravlja.

Bolnica koristi prirodne lekovite faktore, pre svega termalnu vodu i vazduh po kojima je - kako navodi Vesna Blagojeviæ, PR Specijalne bolnice "Sokobanja" - prepoznatljiva kao najveæa fabrika ozona u Evropi.

Banja pod Ozrenom novu turisti√®ku sezonu do√®ekuje sa √®etiri potpuno renovirana objekta opremljena najsavremenijim aparatima. Otvorena je i koronarna jedinica, kako se pacijenti sa infarktom ne bi transportovali 60 kilomatara do Niša.

"S obzirom na to da leti u jednom danu u Sokobanji boravi izme√įu pet i deset hiljada gostiju, Specijalna bolnica je odlu√®ila da uvede koronarnu jedinicu, jer se nikada ne zna da li √¶e osim meštana i neko od gostiju dobiti infarkt miokarda", objašljava Ljiljana Isakovi√¶, direktorka Specijalne bolnice. "O√®ekujemo tako√įe da √¶e za mesec dana biti završeno uvo√įenje invazivne dijagnostike u pulmologiji, √®ime √¶emo zaokruŇĺiti i le√®enje plu√¶nih bolesnika."

Ve√¶ina pacijenata u 560 postelja Specijalne bolnice "Sokobanja" le√®i se i oporavlja uglavnom o trošku Republi√®kog fonda za zdravstveno osiguranje.

Izvor: RTS
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila √ąair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doèek Nove godine

Doèek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŇ°taj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauèeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas129
mod_vvisit_counterJuce222
mod_vvisit_counterOve nedelje129
mod_vvisit_counterOvog meseca3550