Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajić
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Sokobanjska fabrika ozona
Uoči početka letnje turističke sezone, u Parizu je održana promocija pet srpskih banja. Sokobanju, poznatu po zdravstvenom turizmu, predstavlja Specijalna bolnica, jedina za respiratornu rehabilitaciju u Srbiji.


Specijalna bolnica "Sokobanja"
 

Iz godine u godinu, zbog klimatskih promena i loših životnih navika, broj pacijenata u toj ustanovi je sve veći.

Među pacijentima Specijalne bolnice u Sokobanji nekada je najviše bilo dece, sada su to uglavnom  stariji ljudi iz cele Srbije koji dolaze na lečenje i rehabilitaciju svih plućnih bolesti osim tuberkuloze. Oni kažu da se mnogo bolje osećaju od kad dolaze u Sokobanju i da lakše dišu jer ih u bolnici uče pravilnom disanju.

Ovde se uspešno leče i reumatske i kardiovaskularne bolesti, a kupanjem u termalnoj vodi i - u poslednje vreme više izražena menadžerska bolest -čiji su simptomi stres, nesanica, nervoza i napetost.

"Broj pacijenata je naročito povećan u zimskim mesecima", navodi Silvana Đorđević, pneumoftiziolog, "ali je, zahvaljujući novoj opremi, dijagnostikovanje i lečenje nespecifičnih plućnih bolesti mnogo lakše."

Ukoliko se alergije i problemi sa disajnim organima ne izleče u ranom detinjstvu, velika je verovatnoća da đe posledice u starosti biti velike, kažu lekari. Zabrinjava međutim, to što zbog nemaštine, čist vazduh i termomineralne izvore u Sokobanji danas koristi malo dece.

Zbog restrikcija u zdravstvu i manje para u Fondovima,kaže pedijatar Gordana Vidanović, boravak dece je sa dvadeset skraćen na 10-15 dana.

Uz prirodne prednosti, Specijalna bolnica je za svoje pacijente uvela i lečenje gojaznosti, škole disanja, odvikavanja od pušenja, staze zdravlja.

Bolnica koristi prirodne lekovite faktore, pre svega termalnu vodu i vazduh po kojima je - kako navodi Vesna Blagojević, PR Specijalne bolnice "Sokobanja" - prepoznatljiva kao najveća fabrika ozona u Evropi.

Banja pod Ozrenom novu turističku sezonu dočekuje sa četiri potpuno renovirana objekta opremljena najsavremenijim aparatima. Otvorena je i koronarna jedinica, kako se pacijenti sa infarktom ne bi transportovali 60 kilomatara do Niša.

"S obzirom na to da leti u jednom danu u Sokobanji boravi između pet i deset hiljada gostiju, Specijalna bolnica je odlučila da uvede koronarnu jedinicu, jer se nikada ne zna da li će osim meštana i neko od gostiju dobiti infarkt miokarda", objašljava Ljiljana Isaković, direktorka Specijalne bolnice. "Očekujemo takođe da će za mesec dana biti završeno uvođenje invazivne dijagnostike u pulmologiji, čime ćemo zaokružiti i lečenje plućnih bolesnika."

Većina pacijenata u 560 postelja Specijalne bolnice "Sokobanja" leči se i oporavlja uglavnom o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Izvor: RTS
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila Čair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doček Nove godine

Doček Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vaučeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 18 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas44
mod_vvisit_counterJuce215
mod_vvisit_counterOve nedelje483
mod_vvisit_counterOvog meseca5934