Skip to content

Uručene odluke o sprovođenju javnih radova
Posao na izvođenju javnih radova je dobilo 16 izvođača radova, sa teritorije Zaječara, Sokobanje, Boljevca i Knjaževca.Ugovori za Zaječarski okrug obuhvataju - pet javnih radova na teritoriji Zaječara u vrednosti 8,3 miliona dinara, na kojima će biti zaposleno 57 osoba, u Sokobanji tri javna posla vredna 6,3 miliona koji će zaposliti 41 osobu, u Boljevcu jedan, u vrednost 2,6 miliona i 20 radnika, a u Knjaževcu sedam javnih radova vrednosti 7,8 miliona dinara i zaposliće 41 radnika.

Kalanovićeva je u Opštini Boljevac, istakla da taj deo Srbije spada među najsiromašnije delove zemlje, jer je izolovan i ima lošu infrastrukturu. Prema njenim rečima na javnim radovima će uglavnom biti zaposleni ljudi koji imaju više od 45 godina i manji stepen obrazovanja.

Ona je napomenula da je Vlada Srbije svesna problema nezaposlenosti u manje razvijenim delovima Srbije i da je zbog toga pripremljeno niz mera za podsticanje zapošljavanja.Istovremeno država priprema i nove mere za one koji prvi put traže posao ili rade na crno.

Kalanovićeva je kazala da su zbog toga, u saradnji sa Ministarstvom za ekonomiju, u prethodnom peridu pripremljene olakšice za poslodavce, u vidu oslobađanja od poreza i doprinosa, navodeći da taj paket precizira olakšice u periodu od tri godine.

Poslodavci koji zaposle nove radnike u prvoj godini biće oslobođeni 50 odsto poreza i dorpinosa, u drugoj 40 i u trećoj 20 odsto.Ona je kazala da će država poslodavce pomagati i kroz reprogramiranje dugova, u koordinaciji sa Fondom za razvoj i poslovnim bankama.

Javni radovi u Zaječarskom okrugu obuhvataju radove na putevima, vodovodu i druge građevinske komunalne radove.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas117
mod_vvisit_counterJuce275
mod_vvisit_counterOve nedelje117
mod_vvisit_counterOvog meseca679