Skip to content

Ozrenski maraton 2011.
 U subotu, 23. aprila, sa poĆØetkom u 11 ĆØasova, održan je „Ozrenski maraton“, u organizaciji biciklistiĆØkog kluba „Gorski“ iz Sokobanje. Maratoni su jedna od takmiĆØarskih disciplina MTB sporta u Srbiji.

„Ozrenski maraton 2011“ obuhvatao je Mali maraton - 1 krug/15 km, Srednji - 2 kruga/30km, i Veliki - 3 kruga/45km. Staza je ukupne dužine 15 km i bila je obeležena tablama sa podacima koji pokazuju smer kretanja bicikliste, nagib terena, naziv mesta i broj rute. KljuĆØni delovi staze bili su organizovani kao kontrolne taĆØke (KT), odnosno kao feed-tehnical zone (FTZ). Start/cilj maratona bio je na izletištu Kalinovica, nedaleko od parkinga (50 m), u krugu Poljoprivrednog gazdinstva Kalinovica, koje je bilo domaƦin trke, organizator ruĆØka za takmiĆØare i sveĆØane dodele nagrada.

Prema planu organizatora, takmiĆØarima iz kategorija HOBBY SPORT i HOBBY FUN merilo se prolazno vreme, na kontrolnim taĆØkama predviĆ°ene staze (KT1, KT2, KT3 i KT4), zbog NAGRADA IZNENAƐENJA, a sve u cilju interesantnije trke i privlaĆØenja što veƦeg broja nelicenciranih takmiĆØara.

Belgijanac Volter Klepe pobednik je ovogodišnjeg Ozrenskog maraona u planinskom biciklizmu.

Klepe je stazu od 45 kilometara na obroncima Kalinovice bio brži od Ivana JovanoviƦa iz beogradskog Progresiva i Zorana VujoviƦa iz kluba Nik bajk iz Crne Gore.

U hobi fan klasi na velikom maratonu redosled je bio Ivan Iskaov (Ciklomanija, Zrenjanin), Mladen VeljkoviƦ (Gorski, Sokobanja) i Miloš SubotiƦ (Individualac, Beograd).

Najbrži na srednjem maratonu, u dužini od 30 kilometara, bio je Ognjen StankoviƦ (Orlovac Sistem FTO, Crna Trava) ispred Bisirova NedeliĆØeva (Bugarska) i Miloša MikiƦa (individualac). Najuspešnija, ujedno i jedina dama, na srednjem maratonu bila je Jovana Crnogorac (BK Novi Sad).

Plasman u hobi klasi na toj stazi bio je Todor Angelov (Bugarska), Igor AntiƦ (Pirot), Željko ƆiriƦ (individualac).

Na najkraƦoj stazi u malom maratonu, od 15 kilometara, pobedio je Boban DespotoviƦ (Nik bajk, Crna Gora), drugo mesto pripalo je Stefanu MladenoviƦu (Led sirkl, Leskovac), a treƦe Milošu Kostovu (Orlovac Sistem FTO, Crna Trava). Tri najbolje takmiĆØarke na malom maratonu bile su Ivana KostiƦ (Orlovac Sistem FTO), Nikolina DespotoviƦ (Nik bajk) i Tamara SimiƦ (Bajk Crvena zvezda).

U hobi klasi redosled je bio Marko SanimiroviƦ (Led sirkl, Leskovac), Stefan ƐorưeviƦ (individualac) i Dragan NikoliƦ (Orlovac Sistem FTO).

Na ovogodišnjem Ozrenskom maratonu uĆØestvovalo je 97 biciklista i biciklistkinja.

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas151
mod_vvisit_counterJuce227
mod_vvisit_counterOve nedelje1303
mod_vvisit_counterOvog meseca2823