Skip to content

IV FOTO IZAZOV - Sokobanja - Zauvek moja!

Tema ovogodišnjeg konkursa je SOKOBANJA – ZAUVEK TVOJA“


Svaki uĆØesnik treba da, uz popunjenu prijavu, dostavi najviše 5 fotografija, u koloru i iskljuĆØivo u digitalnom formatu, na CD-u, liĆØno u prostorije Organizacije za turizam, kulturu i sport Sokobanja, ili poštom, na adresu ul. Trg OsloboĆ°enja br. 2, 18230 Sokobanja. Fotografije treba da budu dimenzija 20 x 30 cm, rezolucije 300 dpi.

Prijem fotografija trajaƦe do 01. avgusta 2011. godine, a proglašenje pobednika je 21. avgusta, u Galeriji - legatu “Miluna MitroviƦa”, kada Ʀe biti otvorena i izložba fotografija koje su ušle u uži izbor. Sokobanjski FOTO IZAZOV je nagradna manifestacija. Ove godine fond nagrada je uveƦan za 10.000 dinara, sa izmenom koja se odnosi na to, da umesto robnih ove godine i za osvojeno drugo i treƦe mesto takodje pripadaju novĆØani iznosi. Autoru prvonagraĆ°ene fotogarfije Organizator Ʀe dodeliti 30.000 dinara, drugonagraĆ°enom 20.000, a treƦeplasiranom 10.000 dinara. Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona na broj 018/ 833-988, ili 064 856 88 08 064 856 88 08, odnosno putem e-maila: otks_sokobanja@beotel.rs. Prijavu i Propozicije ovogodišnjeg sokobanjskog foto konkursa možete pogledati ispod.IV FOTO IZAZOV - PROPOZICIJE MANIFESTACIJE

Tema: “SOKOBANjA – ZAUVEK TVOJA”


ƈlan 1.
Organizacija za turizam, kulturu i sport, Sokobanja ( u daljem tekstu Organizator) otvara konkurs za najbolju fotografiju Sokobanje pod nazivom IV FOTO IZAZOV, “SOKOBANjA –
ZAUVEK TVOJA“. Cilj manifestacije je promocija Sokobanje kao jedne od najvažnijih turistiĆØkih destinacija Srbije i radova fotografa amatera.

ƈlan 2.
Prijem fotografija trajaƦe do 10. avgusta 2011. godine i jedini uslov je da su u skladu sa temom ovogodišnjeg konkursa, a to je “SOKOBANjA – ZAUVEK TVOJA". Autorima se ostalja
sloboda, da u skladu sa zadatom temom izraze svoje ideje i ispolje sopstvenu kerativnost. Fotografije treba da prikazuju detalje Sokobanje i njene okoline (iskljuĆØivo teritorija opštine Sokobanja) i ljudsku aktivnost / prisustvo na fotografijama.

ƈlan 3.
UĆØesnik mora biti autor, ili nosilac autorskih prava fotografije kojom se prijavljuje na konkurs.Svaki autor može poslati najviše pet fotografija. Svakom radu autor treba da da naziv, te navede lokaciju i vreme fotografisanja.

ƈlan 4.
Svaki uĆØesnik treba da dostavi fotografije iskljuĆØivo u digitalnom formatu, na CD-u i to liĆØno, u prostorije Organizacije za turizam, kulturu i sport Sokobanja, ili poštom, na adresu Organizacija za turizam, kulturu i sport, Sokobanja, Trg OsloboĆ°enja br. 2. 18230 Sokobanja.
Fotografije treba da budu dimenzija 20 x 30 cm; rezolucije 300 dpi.
Fotografije moraju biti u koloru, obavezno u digitalnom formatu. Fotografije moraju biti izvorne, bez intervencija u vidu montaže, ili grafiĆØke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente. Nije dozvoljena obrada fotografija osim osnovne digitalne obrade poput uobiĆØajene korekcije boje / kontrasta .

ƈlan 5.
Izbor pobedniĆØke fotografije teƦi Ʀe u dve faze:
1. Po isteku roka za slanje fotografija 1. avgusta 2011.god., žiri Ʀe u periodu 10. avgust -
20 . avgust 2011. god. odabrati 20 fotografija koje Ʀe uƦi u uži izbor.
2. Tri finalne (pobedniĆØku i rangirane) fotografije iz užeg izbora odabraƦe ĆØlanovi žirija na dan održavanja izložbe (na kojoj Ʀe biti izložene sve najinteresantnije i
fotografije iz užeg izbora) 21. avgusta 2011. godine, koja Ʀe se održati u Galeriji - legatu “Miluna MitroviƦa”.
KonaĆØno proglašenje je 21. avgusta 2011. godine , a I nagrada je novĆØani iznos u visini od 30.000 dinara, druga je 20.000, i treƦa 10.000 dinara

ƈlan 6.
Konkurs je otvoren za starije od 18 godina.

ƈlan 7.
Radovi koji su dostavljeni Organizatoru, za uĆØešĆ¦e na konkurs IV FOTO IZAZOV, SOKOBANjA 2011. god. se ne vraƦaju. UĆØesnici su dužni da za ove radove putem prijave - saglasnosti trajno prenesu prava za upotrebu fotografija u propagandne svrhe Sokobanje Organizaciji za turizam, kulturu i sport, Sokobanja.

ƈlan 8.
Odluke žirija su konaĆØne, a pravo tumaĆØenja ovih propozicija ima Organizator. Organizator ne snosi odgovornost za moguƦu zloupotrebu (kopiranje, neovlašĆ¦eno objavljivanje...) prispelih i objavljenih fotografija.

ƈlan 9.
Izabrana fotografija i ostale iz užeg izbora biƦe odštampane na papiru, izložene i objavljene u katalogu izložbe. Ostale fotografije ostaƦe u kolekciji Organizacije za turizam, kulturu i sport, Sokobanja i upotrebljavaƦe se , po potrebi, u svrhe promocije Sokobanje.

U Sokobanji,
11.05.2011. godine
ZA ORGANIZATORA
Bratislav MajkiƦ
direktor


 Prijava za vaše uĆØestvovanje na konkursu

Izvor: Sokobanja.rs
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas145
mod_vvisit_counterJuce227
mod_vvisit_counterOve nedelje1297
mod_vvisit_counterOvog meseca2817