Skip to content

Svetski Dan izazova 2011
svetski dan izazova 2011

Dan izazova (Challenge Day) je najzna√®ajnija, tradicionalna, me√įunarodno priznata i afirmisana manifestacija √®iju realizaciju kordinira TAFISA. Za Dan izazova je rezervisana poslednja sreda meseca maja, a ove godine to je sreda, 25. maj 2011. godine. Svetska organizacija Sporta za sve organizuje ovu planetarnu akciju sa ciljem da se što više gra√įana uklju√®i u aktivnosti sa rekreativnim, sportskim i kulturnim sadrŇĺajima kroz igru, druŇĺenje i zabavu.

Moto ovogodišnjeg takmi√®enja je: "Sve se kre√¶e u prole√¶e". U√®estvova√¶e izme√įu 60 i 70 gradova i opština iz Srbije. O√®ekuje se da u ovom doga√įaju uzme u√®eš√¶e oko dvadeset miliona ljudi širom sveta. Suština je da se dva slu√®ajno, Ňĺrebom odabrana grada takmi√®e u tome, koji √¶e uz pomo√¶ razli√®itih sportskih disciplina aktivirati više svojih gra√įana. Konkurent opštine Sokobanja √¶e ove godine biti grad Porto Real iz Brazila.


Serbia - Sokobanja (population 18.571)  vs  Brazil - Porto Real (population 16.253)


Akcija "Koš za √®ist grad" fonda Riken za povra√¶aj i reciklaŇĺu limenki bi√¶e nastavljena na gradskim trgovima u Kragujevcu, Jagodini i Pan√®evu, kao i u Sokobanji. Akcija koju fond Riken organizuje ve√¶ √®etiri godine bi√¶e odrŇĺana 19. maja u Kragujevcu, 26. maja u Jagodini i 2. juna u Pan√®evu, a 25. maja, u okviru "Dana izazova", i u Sokobanji.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 2 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas153
mod_vvisit_counterJuce227
mod_vvisit_counterOve nedelje1305
mod_vvisit_counterOvog meseca2825