Skip to content

Projekti NIP-a za jug Srbije
Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Milan Ðokić uručio je juče Pirotu ugovore o izvođenju radova u okviru 14 projekata koji se realizuju sredstvima Nacionalnog investicionog plana medju kojima je i sportska sala u Sokobanji.

iz NIP-a za Sokobanju

Od ovih sredstava biće izgrađena 2 vrtića u Požarevcu i Nišu, biće rekonstruisane saobraćajnice u Kraljevu, Osečini, Vlasotincu i Svrljigu. Grad Niš dobio je sredstva i za rekonstrukciju jedne škole, dok će se u Knjaževcu poboljšati energetska efikasnost škole.

Kraljevo je dobilo sredstva i za rekonstrukciju Narodnog muzeja. Pirot će sredstva koja su odobrena iskoristiti za rekonstrukciju Trga pirotskih ratnika. U Trsteniku i Soko banji biće rekonstruisane dve sportske hale. Sokobanjski projekat ima za cilj završetak sportske sale u Sokobanji, a vrednost radova je 53 miliona dinara. Radovi će biti okončani do Nove godine, a od dana uvodjenja izvođača radova 120 radnih dana. Državni sekretar Djokić je rekao da je cilj da Sokobanja u narednom periodu izgleda drugačije i da do narednog Dana opštine ima još započetih projekata.

Kompletna vrednost dodeljenih sredstava je 762 miliona dinara dok svi projekti zajedno sa učešćima lokalnih samouprava vrede preko 900 miliona.

- U narednom periodu lokalne samouprave moraju da pokažu i više inicijative za regionalne projekte. Na taj način će se pospešiti razvoj Srbije. Očekujem da opštine i gradovi uskoro dobiju mnogo veća sredstva, ali će država i nadalje morati da pomaže infrastrukturne projekte u najsiromašnijim opštinama - kaže Đokić.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas128
mod_vvisit_counterJuce352
mod_vvisit_counterOve nedelje1333
mod_vvisit_counterOvog meseca2653