Skip to content

XVII Susreti Sveti Jovan Biljober
U okviru XVII Svečanosti Sv. Jovan Biljober, OTKS-Sokobanja, Udruženje za lekovito bilje "dr Jovan Tucakov" i d.o.o. Adonis, pripremaju bogat program, izlete do poznatih sokobanjskih turističkih lokaliteta uz branje lekovitog bilja, tradicionalni izbor princeze Biljarice, kviz o poznavanju lekovitog bilja, izbor najlepšeg ivanjdanskog venčića i Biljnu paradu.

Sveti Jovan Biljober

Udruženje za lekovito bilje "dr Jovan Tucakov" u saradnji sa Farmaceutskim fakultetom iz Beograda održaće edukativni seminar o „Samoniklom lekovitom bilju“, uz dodelu sertifikata.  Izlet do Sesalačke pećine organizuje se 03. jula, do Ozrena tj. Oštre čuke 04. jula, do Device 05. jula i do Rtnja 07. jula, kada se održava i tradicionalni uspon na njegov najviši vrh, Šiljak. Svi izleti se realizuju u pratnji stručnih vodiča i poznavalaca lekovitog bilja, koji će održati stručna predavanja, a za učesnike izleta na Rtnju je obezbeđena hrana i osveženje.Manifestaciju prati VII Sajam lekovitog bilja, meda i zdrave hrane, koji će se održati od 01. do 15. jula, na štandovima koji su postavljeni duž mermernog šetališta.


 

Program XVII Svečanosti "Sveti Jovan biljober" 2011.


Petak/Subota 1-2.07.2011. - Tokom dana će na mermernom šetalištu, Etno kutaku „Grudonjske vodenice” biti organizovam dolazak učesnika, početak sajma, druženje sa decom bez roditeljskog staranja.

Nedelja, 03.07.2011. - u 10:00 je polazak sa platoa ispred muzeja. Odlazak do Sesalačke pećina, izlet za turiste i posetioce (vodiči, prevoz, doručak), u 16:00 je povratak za Sokobanju.  U 20:00 u amfiteatru ispred muzeja biće organizovan književni konkurs: „Jutro nad Ozrenom” – dodela nagrada – KK „Sokolovo pero”

Ponedeljak, 04.07.2011. - u 08:00 polazak sa platoa ispred muzeja: Izlet na Ozren, Oštra čuka Izlet, edukacija na terenu. Rad na terenu sa edukatorima. (vodiči, edukatori, ručak),  u 16:00 je povratak. U 19:00 u Legatu „Miluna Mitrovića” biće održana sistematizacija radova i stručno predavanje o ubranom bilju. U 20:00 - Sokobanjsko veče Nastup KUD-ova

Utorak, 05.07.2011. - u 08:00 je polazak sa platoa ispred muzeja ka Novom Selu - Devica Izlet, edukacija na terenu. Rad na terenu sa edukatorima. (vodiči, edukatori, ručak), u 16:00 je ovratak . U 20:00 Legat „Miluna Mitrovića” Sistematizacija radova i stručno predavanje o ubranom bilju.

Sreda, 06.07.2011. - u 10:00 je polazak sa platoa ispred muzeja Obilazak plantaže gajenog lekovitog bilja u Sokobanji Rad na terenu sa edukatorima i konsultacije sa odgajivačem. U 20:00 Legat „Miluna Mitrovića” Sistematizacija radova i stručno predavanje o ubranom bilju

Četvrtak, 07.07.2011. - u 05:00 polazak sa platoa ispred muzeja na izlet na Rtanj Uspon na Šiljak, vrh Rtnja (1560m). Druženje sa meštanima, odgajivačima i beračima lekovitog bilja. Podnožje Rtnja. Seminar na terenu, rad sa edukatorima, takmičenje u pletenju venčića, nagradni kviz o poznavanju lekovitog bilja. u 16:00 je povratak. U 20:00 u Amfiteatru ispred muzeja biće održan izbor princeze Biljarice 2011, dodela priznaja, diploma i nagrada.
NAPOMENA:


  • Organizatori XVI Svečanosti SV Jovan Biljober” su: Organizacija za turizam, kulturu i sport, Sokobanja (OTKS), Udruženje za lekovito bilje Srbije „dr Jovan Tucakov” i d.o.o. „Adonis”, Sokobanja i MZ Mužinac.
  • Organizaciju izleta sprovode OTKS, Sokobanja i d.o.o. „Adonis”, Sokobanja.
  • Edukativni seminar o „Samoniklom lekovitom bilju” uz dodelu sertifikata, sprovodi Udruženje za lekovito bilje dr. Jovan Tucakov” u saradnji sa Farmaceutskim fakultetom iz Beograda i uz podršku USAID-a.
  • U slučaju lošeg vremena Organizator zadržava pravo izmene plana, o čemu će učesnici i turisti biti blagovremeno obavešteni.
  • Više informacija u Turističko-informativnom centru OTKS, Sokobanja: Tel: +381 18 833 988, Fax: 833 978; e-mail: otks_sokobanja@beotel.rs; Program i prijava mogu se preuzeti sa www.sokobanja.rs
  • Na štandu Udruženja za lekovito bilje Srbije, „ dr. Jovan Tucakov”, svi posetioci biće u prilici da obezbede stručnu literaturu iz oblasti lekovitog bilja i imati mogućnost da postanu punopravni članovi Udruženja.

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas131
mod_vvisit_counterJuce352
mod_vvisit_counterOve nedelje1336
mod_vvisit_counterOvog meseca2656