Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajić
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Na Dan opštine Sokobanja Vlada Japana donirala JKP "Napredak" kamion
Dan opštine Sokobanja svečano je obeležen 21. juna. Održana je Svečana sednica SO Sokobanja u sali bioskopa „Moravica“ u prisustvu ambasadora Japana Njegove ekselencije Tošija Cunozakija, brojnih sugradjana i uvaženih gostiju. Svečanoj sednici prisustvovali su i predstavnici nekoliko ministrstava. Predsednik opštine - Dimitrije Lukić pozdravio je sve prisutne i građanima Sokobanje čestitao Dan opštine. Lukić je istakao da Sokobanja kao turističko mesto ima tradiciju dugu 174 godine a svetlu budućnost i viziju za naredne godine. Danas su dodeljena i priznanja zaslužnim pojedincima, organizacijama i institucijama koji su svojim trudom i radom Sokobanju afirmisali i u poteklim godinama je predstavljali na najbolji mogući način.

U okviru obeležavanja Dana opštine pre početka Svečane sednice na platou ispred bioskopa "Moravica" obavljena je Ceremonija primopredaje japanske donacije u vidu kamiona za prikupljanje smeća JKP „Napredak“. Od oko 100 aplikacija iz raznih delova Srbije, Japanci su nedostatak ovakvog kamiona u Sokobanji prepoznali kao prioritet. Vozilo za sakupljanje smeća, čija je vrednost približno 58.000 EUR, preduzeću "Napredak" predao je ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki. On je naveo da ova donacija predstavlja podršku unapređenju ekoloških usluga u toj lokalnoj samoupravi, i podsetio na to da je zaštita životne sredine jedna od glavnih oblasti kojima Vlada Japana posvećuje pažnju u Srbiji: "Veoma mi je drago što imam priliku da drugi put posetim Sokobanju. Ovo nije prva donacija Vlade Japana. Tokom 2008. Vlada Japana donirala je ambulantno vozilo i medicinsku opremu bolnici „Ozren“ .„Smatram da je ovo jedna od najlepših turističkih destinacija u Srbiji, a da bi privukli kako domaće, tako i strane turiste, potreban je čist grad“, kaže Tošio Cunozaki, ambasador Japana u Srbiji „Uveren sam da će ova donacija doprineti poboljšanju životnog okruženja u ovom regionu i da će podići svest ljudi o zaštiti životne sredine. Nadam se da ćete koristiti ovaj kamion na pravi način i da ćete dugo pamtiti našu donaciju“, istakao je ambasador Japana Njegova ekselencija Tošio Cunozaki.

"Zaštita životne sredine je jedna od glavnih oblasti kojoj Vlada Japana posvećuje pažnju u Srbiji i mi ćemo da nastavimo da podržavamo ovaj sektor", dodao je Cunozaki. Prema njegovim rečima Japan će nastaviti saradnju sa Srbijom, uključujući ii pomoć lokalnim zajednicama i institucijama sa stanovišta zadovoljenja osnovnih ljudskih potreba, uprkos teškoj situaciji u Japanu koja je posledica nedavnog razarajućeg zemljotresa i cunamija. Cunozaki je istakao da će Japan, uprkos teškoj situaciji u toj zemlji koja je pogođena razarajućim zemljotresom i cunamijem, nastaviti ekonomsku saradnju sa Srbijom, uključujući i pomoć lokalnim zajednicama i institucijama.

Dimitrije Lukić, predsednik opštine Sokobanja, mnogo očekuje od ove donacije – „U JKP Napredak do sada nisu imali ovako savremene kamione tako da bi ovo trebalo da bude značajan pomak. Opština Sokobanja  kao prva ekološka opština ima potrebu da dodatno ulaže, posebno u sisteme zaštite životne sredine, i to se i vidi po reakcijama okoline.

Državni sekretar Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Vladimir Jovanović je tom prilikom ocenio da će ova donacija Sokobanji doprineti povećanju efikasnosti lokalnog javnog komunalnog preduzeća, kao i boljoj zaštiti životne sredine u toj opštini.

Predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukić podsetio je na to da ovo nije prva donacija Vlade Japana toj opštini, kojoj je ta zemlja do sada donirala i medicinsku opremu.
Nakon primopredaje vozila, predstavnicima Vlade Japana i Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja na svečanoj sednici Skupštine opštine Sokobanja uručene su plakete te opštine.

Resornom ministarstvu plaketa je uručena za podršku kroz projekat programa pomoći građevinskoj industriji u uslovima ekonomske krize, u okviru kojeg će u Sokobanji biti realizovan najveći građevinski projekat u poslednjih nekoliko decenija – kompleks zatvorenih bazena vredan 133 miliona dinara.

Komentari (2)Add Comment
Uraaa!
napisao dakmrak1 , 29, June, 2011
Sada kada krenu da rade i redovno iznose smece,ima Banja da se sija!Mozda ce cak i kante SKROZ da isprazne prilikom iznosenja smeca!
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +12
Džabe kad nije robotizovan pa da sam iznosi smeće
napisao S-banjac , 29, June, 2011
Trebali su Japanci da postave uslov sličan kao kad su Beogradu poklanjali čuvene autobuse a koji bi glasio:,,Poklanjamo vam vozilo uz uslov da redovo iznosite smeće i održavate higijenu u Sokobanji.U protivnom vraćate vozilo i snosite sve troškove po osnovu korišćenja istog.Suma potrebna za isplatu troškova prikuplja se odbijanjem mesečno 50% od plata direktorima 30% ostalim ,,zaposlenima,, u JKP Napredak,,.
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +12

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila Čair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doček Nove godine

Doček Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vaučeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas121
mod_vvisit_counterJuce352
mod_vvisit_counterOve nedelje1326
mod_vvisit_counterOvog meseca2646