Skip to content

Metropolis u Sokobanji
Nedeljni magazin Metropolis - elitna televizijska emisija iz oblasti kulture i umetnosti. Urednički tim: Mirjana Bjelogrlić, Neda Valčić-Lazović, Maja Skovran, Radmila Radaković i Danijela Purešević

Nedeljni magazin Metropolis koji proizvodi Redakcija za kulturu i umetnost jeste elitna televizijska emisija iz oblasti kulture sa najdužim "stažom" u čitavom našem medijskom prostoru. Prva je emitovana novembra 1993. godine.Ova emisija, koja je opstala kroz mnoge političke i kadrovske promene i sačuvala svoju autonomiju i autentičnost, osim informacija iz sveta kulture, sadrži i niz analiza, kritika, komentara i tv eseja, a često donosi i ekskluzivne razgovore sa stranim i domaćim stvaraocima.

Emisiju Metropolis realizuje urednički tim: Mirjana Bjelogrlić, Neda Valčić- Lazović, Maja Skovran, Radmila Radaković i Danijela Purešević, a rubrike potpisuju, za različite oblasti, kompetentni urednici Redakcije za kulturu i umetnost: Nebojša Popović, Jasmina Vrbavac, Branka Krilović, Vojislav Karanović i drugi.

Emisija traje 30 minuta i emituje se četvrtkom u 20.30 časova na Drugom programu RTS-a. Svakog četvrtog utorka u mesecu, u terminu od 22.20, emituje se i Metropolis u Srbiji, urednika Svetlane Ilić.

Izvor: RTS
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas75
mod_vvisit_counterJuce379
mod_vvisit_counterOve nedelje75
mod_vvisit_counterOvog meseca2888