Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajić
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Pesnički maraton "Sokobanja 2011."
U organizaciji Književnog kluba „Sokolovo pero“ iz Sokobanje 3.septembra 2011.godine u sali bioskopa „Moravice“ održan je VI pesnički maraton „Sokobanja 2011“. Maraton je upriličen povodom devetogodišnjice osnivanja „Sokolovog pera“ i bio je u sklopu šire manifestacije pod nazivom „Maraton želja“, koja je održana 3. i 4. septembra 2011.godine i završila se koncertom pop - grupe „Garavi sokak“.Pozivu „Sokolovog pera“ odazvalo oko 50 pesnika iz svih krajeva Srbije, ali je u zvaničnom delu programa učestovalo 44, pa po broju učesnika, maraton u Sokobanji spada u red većih maratona u Srbiji. Učešće u manifestaciji uzeli su pesnici iz : Leskovca, Brestovca, Doljevca, Niša, Aleksinca, Žitkovca, Knjaževca, Paraćina, Ćićevca, Ćuprije, Velike Plane, Smederevske Palanke, Kruševca, Pančeva, Zrenjanina i Kule. Iz različitih razloga, i ako su bili pozvani, maratonu nisu prisustvovali pesnici iz Beograda, Lapova,Kragujevca, Knića, Trstenika, Čačka...

Maraton je počeo „Himnom Sokobanje“ u izvođenju „Sokobanjskog kvarteta“, a onda se prisutnima obratio pozdravnim govorom Hranimir Hrane Milojković, dugogodišnji predsednik „Sokolovog pera“. Posle pročitanih pravila maratona počeo je takmičarski deo u kome su prisutni pesnici čitali svoje pesme. Stručni žiri za dodelu nagrada najuspešnijima radio je u sastavu: Ana Simović, književni kritičar iz Velike Plane, predsednik, Milomir Radosavljević Kaludranac, književnik iz Beograda, član i Hranimir Hrane Milojković, književnik iz Sokobanje, član. Žiri publike činili su svi prisutni u sali bioskopa „Moravice“. Pored toga, radila su i dva posebna žirija: za izbor najlepše pesnikinje i za izbor najelegantnijeg pesnika maratona.U zabavnom delu programa učestovao je najmlađi deo folklora KUD-a „Dušan Jović“ iz sela Resnika, manekeni Etnološke radionice „Etnos“ iz Sokobanje kao i članovi „Sokolovog pera“. Nakon dva i po sata programa utvrđeni su konačni rezultati rada svih žirija pa se pristupilo podeli nagrada:

I. Za nalepšu pesnikinju pesničkog maratona „Sokobanja 2011“izabrana je MILENA DULOVIĆ iz Paraćina.

II. Za najelegantnijeg pesnika na maratonu proglašen je MILAN MILOŠEVIĆ iz Pančeva.

III. Žiri koji su činili svi prisutni u dodelio je:
1.mesto VLASTI N. CENIĆU iz Doljevca za pesmu „KITKA“,
2.mesto TANjI GANIĆ CEKIĆ iz Aleksinca za pesmu „ZABLUDELI“
3.mesto BRANKU ĆIROVIĆU ĆIRI iz Ćićevca za pesmu „KORJENI“

IV. Stručni žiri je nagrade dodelio na sledeći način:
1. mesto OBRENU RISTIĆU iz Knjaževca za pesmu „SUTRAŠNjI VARVARI“,
2. mesto MIRJANI BALTEZAREVIĆ iz Niša za pesmu „SAN“
3. mesto TANjI GANIĆ CEKIĆ iz Aleksinca za pesmu „ZABLUDELI“


I pored određenih organizacionih propusta ( kašnjenje sa početkom programa, sporost i zabune u podeli glasačkih listića, greške u najavi učesnika i sl.), koji nisu uticali na rezultate glasanja, opšta je ocena da je maraton uspeo. Svim učesnicima maratona podeljene su zahvalnice Književnog kluba „Sokolovo pero“, a nagrađenima su pripali prigodni pokloni. Pesnički maraton „Sokobanja 2011“ sponzorisali su Opština Sokobanja i privatno preduzeće „Adonis“ iz Sokobanje, a medijski pokrovitelj bila je Radio-televizija „Soko“ iz Sokobanje.

KNjIŽEVNI KLUB „SOKOLOVO PERO“ SOKOBANjA
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila Čair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doček Nove godine

Doček Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vaučeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas66
mod_vvisit_counterJuce379
mod_vvisit_counterOve nedelje66
mod_vvisit_counterOvog meseca2879