Skip to content

Sokobanja
Aqua Park

Oliver DuliƦ, ministar ekologije i prostornog planiranja Srbije, sveĆØano je otvorio prvi akvapark u Sokobanji, u ponedeljak, 17.10.2011. godine u 15,oo ĆØasova.

Pred velikim brojem graĆ°ana, ali i gostiju Sokobanje, presecanjem vrpce, danas je otvoren sokobanjski akvapark, na Podini, a ĆØast da to uĆØini imao je Oliver DuliƦ, ministar ekologije i prostornog planiranja vlade Srbije.

GraĆ°anima se najpre obratio predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije LukiƦ, pozdravivši sve prisutne, naglašavajuƦi da je ovo projekat na koji je Sokobanja ĆØekala trideset godina i koji Ʀe znatno poboljšati turistiĆØku ponudu Sokobanje i dovesti nove goste.

ObraƦajuƦi  se prisutnima, izmeĆ°u ostalog, Dejan NikoliƦ, narodni poslanik, iz Sokobanje je odao priznanje radnicima koji su gradili ovo zdanje, timu od devedeset ljudi, koje je predvodio glavni inženjer Dragan StanojeviƦ, koji su radove završili u rekordnom roku. Radovi su zapoĆØeti u aprilu ove godine i završeni krajem septembra.  

Oliver DuliƦ je rekao da mu je ĆØast što prisustvuje još jednom otvaranju nekog objekta, koji je završen i da to treba da budu standardi u Srbiji: da kada se jedan objekat zapoĆØne, mora i da se završi. DuliƦ se osvrnuo nakratko na novembar prošle godine, kada je bio u Sokobanji i od predstavnika Lokalne samouprave upoznat sa projektom na Podini, naglasivši da je veliki uspeh realizacija projekta za manje odo godinu dana. - Ovaj akvapark možda nije veƦi od Palminog, u Jagodini, ali je lepši i ja pozivam sve one, koji bi otišli u Jagodinu, da doĆ°u u Sokobanju, - rekao je DuliƦ. TakoĆ°e, podario je savet Likalnoj samoupravi, da veƦ od danas zapoĆØnu sa pripremama jednog vaterpolo kluba u Sokobanji, jer za sledeƦu godinu je planirana izgradnja i olimpijskog bazena, a da Ʀe on sa svojom ekipom vaterpolista rado doƦi u Sokobanju da se odmere snage.

Dakle, Akva park Sokobanja je otvoren. Prvi, jer veƦ naredne godine biƦe završena prva faza još jednog akvaparka, u blizini Zelene pijace, kod "Limun banje".

SveĆØanost ne bi bila sveĆØanost bez iƦa i piƦa, pa je pored grickalica, sokova, i drugog, prisutnima servirano peĆØenje od vola. Prste da oližeš!

Decenijama unazad zamerano je Sokobanji, od gostiju, da je žalosno što nema otvorene bazene za letnji period kada je u Banji najviše gostiju. E, pa sad Sokobanja ima bazene i biƦe ih još, da vidimo sad šta Ʀete zamerati?!


Tobogani


Pogled sa platforme tobogana

 

 

 

 

Statistika

Na sajtu su trenutno 2 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas108
mod_vvisit_counterJuce208
mod_vvisit_counterOve nedelje1222
mod_vvisit_counterOvog meseca3634