Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Lov i ribolov u Sokobanji
Najstariji sokobanjski lovci tvrde da su loviŇ°ta na ovim prostorima bila prepuna divlja√®i, da je bilo √®ak i medveda. Danas medveda nema, ali zato, ze√®eva, fazana, jarebica, prepelica, vukova, srna, divljih ma√®aka, Ň°akala, Ň°umskih Ň°ljuka i divljih svinja ima na pretek. Lov u Sokobanji je organizovan na visokom nivou, a sve u skladu sa zakonskim propisima.


Lov u Sokobanji

Ta√®no se zna koja se lovina lovi, kog dana i koliko primeraka je dozvoljeno ostreliti. Sokobanja je vrlo lepo iskoristila taj potencijal i razvila ovaj sport u granu turizma. Sokobanjskim loviŇ°tima upravljaju Lova√®ko udruŇĺenje "Soko" i Javno preduze√¶e "Srbija Ň°ume". Lovni turizam se odvija na 2 na√®ina. Prvi je organizovanje raznih takmi√®enja, a drugi je takozvana "komercijalna loviŇ°ta". Ona omogu√¶avaju ulov bilo koje divlja√®i u bilo koje doba godine, naravno uz nov√®anu nadoknadu. Ova mogu√¶nost, u skladu sa propisanim zakonima i prema lova√®kom kalendaru za divlja√® u reŇĺimu zaŇ°tite je strogo kontrolisana i unapred isplanirana da ne bi doŇ°lo do prekomernog izlova.

Osnovu ribolovnog turizma √®ini Bovansko jezero sa bogatim i raznovrsnim fondom ribe. Ovaj vid turizma je tek u za√®etku, ali sa velikim potencijalom. Osim jezera, tu je i reka Moravica u kojoj se mogu na√¶i slede√¶e vrste riba: skobalj, plo√®ajac, krkuŇ°a, klen, a u gornjem delu toka ima i pastrmke.

Kada je re√® o ribolovu u Bovanskom jezeru ona predstavlja pravi raj za pecaroŇ°e. U Bovanskom jezeru se mogu na√¶i slede√¶e vrste riba: klen, linjak, grge√®, amur, smu√į, Ň°aran, som, tolstolobik, beovica, bodorka, deverika, srebrni karaŇ°. Kada su kapitalni primerci u pitanju dosadaŇ°nji rekordi su: smu√į 10 kg, Ň°aran 15 kg, amur 20 kg, som 60 kg. O uslovima pecanja, dozvolama, sportskim takmi√®enjima moŇĺete se informisati u udruŇĺenju sportskih ribolovaca "Moravica".
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila √ąair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doèek Nove godine

Doèek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŇ°taj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauèeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas347
mod_vvisit_counterJuce211
mod_vvisit_counterOve nedelje2405
mod_vvisit_counterOvog meseca7566