Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajić
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Svetinje sokobanjskog kraja
U Sokobanjskom kraju postoji veliki broj crkava, crkvišta i hramova među kojima su najpoznatiji Manastir Jermenčić - sagrađen je u 14. veku. Podigli su ga Jermeni, koji su, bežeći od Turaka tu pronašli svoje utočište. Crkva posvećena Arhangelu Gavrilu i Mihailu sačuvana je od zuba vremena. Manastir je udaljen 8 km od Sokobanje i nalazi se na planini Ozren, okružen je šumom i predstavlja pravu oazu mira.

- Crkva Svetog Preobraženja se nalazi u centru Sokobanje. Gradili su je italijanski majstori prema nacrtu arhitekte Svetozara Ivackovića 1894. godine. Pokretač radova bio je srpski mitropolit Mihailo, koji je po rođenju sokobanjčanin i u porti se u znak zahvalnosti nalazi njegova bista. Crkva Svetog Preobraženja Gospodnjeg građena je pored ostataka stare crkve koji se i danas nalaze pored zvonika, a veruje se da je staru crkvu podigao kralj Milutin. Crkvu je bogato darivao i knez Miloš Obrenović, a najvrednije je Jevanđelje iz 1836. godine sa svojeručnim potpisom Kneza Miloša na kome neveštim slovima piše "Ovo sveto jevanđelje poklanja crkvi Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Sokobanji Miloš Teodorović Obrenović za večni pomen 27. maja 1836. godine u Kragujevcu".

- Crkva Uspenja Presvete Bogorodice se nalazi na oko 15 km udaljena od Sokobanje, u selu Jošanica. To je najstariji hram u ovom delu Srbije i datira iz 11. veka. Crkva je zidana kamenom, poseduje imponzantan ikonostas koji je jednim delom restauriran i konzerviran. Najupečatljivija je ikona Isusa Hrista u tri doba i to kao dečak, u vreme stradanja i kao starac.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila Čair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doček Nove godine

Doček Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vaučeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas76
mod_vvisit_counterJuce379
mod_vvisit_counterOve nedelje76
mod_vvisit_counterOvog meseca2889