Skip to content

Sastanak direktora turističkih organizacija u Sokobanji
Direktor turističke organizacije Srbije Miodrag Popović zakazao je sastanak svih direktora turističkih organizacija u sokobanjskom hotelu Zdravljak za 21. V. 2007.

Na sastanku je bilo reci o predstojecoj turistickoj sezoni, turistickim manifestacijama i seoskom turizmu. Povod održavanja sastanka u Sokobanji je jubilarna 170ta godišnjica sokobanjskog bavljenja turizmom i zdravstvom.

„Sokobanja je jedno od najznačajnijih i kompletnih turističkih destinacija, a u želji da na ovaj način promovišemo turistička mesta, odlučio sam da satanke svih turistickih organizacija ne drzimo u Beogradu, već da na ovaj način promovišemo naše turističke destinacije, a ovo je pogodna prilika da promovišemo Sokobanju od koje se mnogo očekuje“. Povod ovog sastanka pored predstojeće turističke sezona, turističkih manifestacija je i specifikum srpskog turizma a to je seoski turizam.

Mi imamo odlične pokazatelje za početak ovo godine za ova tri meseca, međutim ono što se sada dešava je da na nekim turistićkim destinacijama smestajnih kapaciteta nema, odnosno da su već popunjeni i da će i u toku sezone biti popunjeni. I seoski turizam se čini da već od ove godine mora da preuzme ulogu koja mu je davno namenjena, a da deo tog tereta u durističkim destinacijama  pre svega smestajni kapaciteti preuzme na sebe.

Direktor turisticke organizacije Srbije Miodrag Popović očekuje ove letnje turistićke sezone bolji turisticki promet od prošlogodisnjeg. Prošla 2006 godina bila je bolja u odnosu na više godina unazad, a prema pokazateljima iz prva tri meseca ove godine 2007-ma će biti znatno bolja. Podaci govore da je u odnosu na 2006god ove godine turisticki promet u prva tri meseca bio veci za 50 %.

“Dokaz da smo prosle godine na promociji radili zaista dobro, ne samo Turisticka organizacija Srbije vec svi mi zajedno, a pritom mislim i na novinare koji su takođe zaslužni za toliki rast na domacem tržištu.”

Pored predstojece turisticke sezone, seoskog turizma i turistickih manifestacija na danasnjem sastanku je bilo reci i o najčešćim problemima sa kojima se turističke organizacije gradova i opština susreću.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas291
mod_vvisit_counterJuce1415
mod_vvisit_counterOve nedelje15891
mod_vvisit_counterOvog meseca42776