Na podruĂšju opštine Sokobanja evidentirana su Ăšetiri kriviĂšna dela na štetu graĂ°ana, tri narušavanja javnog reda i mira i dve saobraĂŠajne nezgode.

Dana 25.05.2007.g. oko 20,15 Ăšasova DeĆŸurnoj sluĆŸbi Policijske stanice u Sokobanji prijavljeno je da se u hotelu “Zdravljak” jedno lice nedoliĂšno ponaša u hotelskom bazenu. Izlaskom na lice mesta policijski sluĆŸbenici utvrdili su da se radi o licu Vladislav T. (1960.) iz Šapca, koji je svoje dete staro 6.g. bacao u bazen a koje je plakalo i time je izazvao uznemirenje prisutnih gostiju na bazenu.

 

Tokom intervencije policije isti se ponašao neprimereno, ne ĆŸeleĂŠi pri tom da se legitimiše i svo vreme je vreĂ°ao policajce. Imenovani je doveden u prostorije Policijske stanice gde mu je odreĂ°eno zadrĆŸavanje. Zbog osnovane sumnje da je izvršio kriviĂšno delo SpreĂšavanje sluĆŸbenog lica u vršenju sluĆŸbene radnje, na taj naĂšin što je vreĂ°ao, psovao i upuĂŠivao pogrdne reĂši policijskim sluĆŸbenicima a jednog trernutka je krenuo ka policajcu da se fiziĂški obraĂšuna sa njim, protiv istog je podneta kriviĂšna prijava kao i prekršajna prijava za nepristojno ponašanje.

Vladislav je 26.05.2007.godine sa kriviĂšnom prijavom je priveden istraĆŸnom sudiji Opštisnkog suda u Sokobanji, koji ga je nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode.