Na području opštine Sokobanja evidentirana su četiri krivična dela na štetu građana, tri narušavanja javnog reda i mira i dve saobraćajne nezgode.

Dana 25.05.2007.g. oko 20,15 časova Dežurnoj službi Policijske stanice u Sokobanji prijavljeno je da se u hotelu “Zdravljak” jedno lice nedolično ponaša u hotelskom bazenu. Izlaskom na lice mesta policijski službenici utvrdili su da se radi o licu Vladislav T. (1960.) iz Šapca, koji je svoje dete staro 6.g. bacao u bazen a koje je plakalo i time je izazvao uznemirenje prisutnih gostiju na bazenu.

 

Tokom intervencije policije isti se ponašao neprimereno, ne želeći pri tom da se legitimiše i svo vreme je vređao policajce. Imenovani je doveden u prostorije Policijske stanice gde mu je određeno zadržavanje. Zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, na taj način što je vređao, psovao i upućivao pogrdne reči policijskim službenicima a jednog trernutka je krenuo ka policajcu da se fizički obračuna sa njim, protiv istog je podneta krivična prijava kao i prekršajna prijava za nepristojno ponašanje.

Vladislav je 26.05.2007.godine sa krivičnom prijavom je priveden istražnom sudiji Opštisnkog suda u Sokobanji, koji ga je nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode.