Skip to content

Aktuelnosti sa 18. Berze banja


Važne konkurentske prednosti Srbije

U najvaznije konkurentske prednosti Srbije u turizmu spada gostoljubivost njenih ljudi i njihova spremnost za pruzanje usluga, izjavio je danas u Vrnjackoj Banji (www.vrnjackabanja.net) bivsi ministar turizma (www.minttu.sr.gov.yu) Bojan Dimitrijevic. Dimitrijevic, koji je i profesor beogradskog Ekonomskog fakulteta (www.ekof.bg.ac.yu) je, predstavljajuci Strategiju razvoja turizma do 2015. godine rekao da su pored geografskog polozaja, prednosti Srbije i bogatstvo voda pre svega Dunava, kao i brojne banje i prelepa priroda. Tu je i znacajna istorijska i kulturna bastina, a u Srbiji se svake godine odrzi i vise od 400 razlicitih manifestacija, podsetio je on. Dimitrijevic je podsetio da je cilj da se do 2015. godine poveca broj soba sa 36.000 na 80.000, a broj hotela sa 17.000 na 28.000 i da Srbija uzme ucesce od jedan % na evropskom turistickom trzistu. To podrazumeva i dostizanje prihoda od 1,7 milijardi do dve milijarde EUR godisnje.


Predstavljen nacrt master plana za Soko Banju

Konsultantska firma "Hosting" (www.hosting.si) iz Ljubljane predstavila je na berzi banja u Vrnjackoj Banji (www.vrnjackabanja.net) nacrt master plana za Soko Banju (www.soko-banja.org) koji ce Vladi Srbije (www.srbija.sr.gov.yu) biti predat na razmatranje do 10. juna. Master plan se radi u sklopu strategije razvoja turizma Srbije do 2015. godine i podrazumeva podizanje kvaliteta usluga i kreiranje dodatnih sadrzaja kroz stvaranje jedne celovite turisticke ponude sa seoskim okruzenjem, objasnio je predstavnik firme Darko Ravnikar.

  

Otvoren drugi deo velnes centra

Drzavni sekretar za ekonomiju i regionalni razvoj Goran Petkovic otvorio je u Vrnjackoj Banji (www.vrnjackabanja.net) drugi deo velnes centra ''Fons Romanus'' u okviru specijalne bolnice Merkur. Na 200 kvadratnih metara, ovaj centar ce gostima nuditi ''kraljevo kupatilo'' za kupanje u termomineralnoj vodi uz masazu i svetlost sveca, kao i ''kraljicino kupatilo'' gde se nalaze dzakuzi, kozmeticar, manikir i pedikir, sauna i uredjaji za masazu. Sekretar Ministarstva zdravlja (www.zdravlje.sr.gov.yu) Dragan Moraca otvorio je renovirani deo specijalne bolnice ''Merkur'' u kojoj su obnovljeni specijalisticki kabineti i mini operaciona sala, kao i sobe na cetvrtom spratu. Opremljen je i savremeni fitnes centar, a time je renovirano 85 % kapaciteta ove ustanove.

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas227
mod_vvisit_counterJuce1415
mod_vvisit_counterOve nedelje15827
mod_vvisit_counterOvog meseca42712