Skip to content

Planovi za razvoj Sokobanje

Sastanak republiĆØkih graĆ°evinskih inspektora je održan sokobanjskom hotelu “Sunce” zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave Sokobanje. Na sastanku je najviše bilo reĆØi o strategiji prostornog razvoja Srbije.

Strategija prostornog razvoja Republike Srbije definiše osnovnu orijentaciju Republike Srbije u oblasti planiranja i ureĆ°enja prostora, u skladu sa propisanim naĆØelima za ureĆ°enje prostora.

Strategija sadrži ciljeve prostornog planiranja i razvoja Republike Srbije, osnove za usmeravanje i usklaĆ°ivanje prostornog razvoja, organizaciju prostora, razvojne prioritete i teritorijalne celine zajedniĆØkih prostornih i razvojnih obeležja za koje Ʀe se donositi prostorni planovi.

Strategijom se posebno definišu pitanja,oblasti i modaliteti transgraniĆØne i meĆ°unarodne saradnje u oblasti prostornog planiranja i razvoja.

Državni sekretar za urbanizam I infrastrukturu Milan MIljeviƦ je na sastanku istakao da su Strategijom prostornog razvoja Srbije na znaĆØajnom mestu pozicionirani I turistiĆØki centri.

Ministarstvo za infrastrukturu zajedno sa republiĆØkom agencijom za prostorno planiranje zapoĆØelo je izradu Strategije prostornog razvoja Srbije.

PomoƦnik ministra za infrastrukturu Miodrag RaleviƦ kaže da je cilj strategije oživljavanje najznaĆØajnijih resursa Srbije, tj. jednim od najjeftinijih resursa Srbije - turizmom sa najveƦim moguƦim dobitima pritom stavljajuƦi prioritet na naše banje koje su brend Srbije.

Strategijom prostornog razvoja Srbija osnovicom smatra i Sokobanju pa joj je cilj da istakne znaĆØaj Sokobanje u odnosu na druge banje.

 

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas86
mod_vvisit_counterJuce201
mod_vvisit_counterOve nedelje1988
mod_vvisit_counterOvog meseca3285