Skip to content

Dan izazova

Dan izazova (Challenge Day) je tradicionalna i međunarodno priznata i afirmisana manifestacija koja se održala 30. maja.

TAFISA kao Svetska organizacija Sporta za sve organizuje ovu planetarnu akciju sa ciljem da se što više građana uključi u aktivnosti sa rekreativnim, sportskim i kulturnim sadržajima, igrom, druženjem i zabavom.

Dan izazova je istovremeno i dan koji kreira samosvest i entuzijazam, dan aktivnog življenja, dan u kojem se ne biraju najsposobniji, dan koji angažuje sve građane bez obzira na pol, uzrast i nivo fizičkih i funkcionalnih sposobnosti, socijalni status, i sl.

Minimalni zadatak u okviru Dana izazova je da se svaki građanin bavi određenim sportsko-rekreativnim aktivnostima u trajanju najmanje 15 minuta, pod motoom «ZA SVOJE ZDRAVLjE I SVOJ GRAD».

Sokobanja se odazvala ovom izazovu i učestvovala sa šest hiljada dve stotine pedest i jednim učesnikom (6.251) što je 33,66% građana Sokobanje.Sportskim aktivnostima odazvali su se učenici i nastavnici osnovne škole “Mitropolit Mihailo”, srednje škole “Branislav Nušić”, vrtića “Bucko”, lovci, ribolovci, sportski kolektivi, gosti, hotelijeri i ostale firme.

Komentari (1)Add Comment
dan izazova
napisao 57 , 19, June, 2007
super
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +0

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas251
mod_vvisit_counterJuce1415
mod_vvisit_counterOve nedelje15851
mod_vvisit_counterOvog meseca42736