Skip to content

Za projekte iz oblasti turizma predviđeno 15,9 miliona dinara
Beograd, 15. jun 2007. godine –Državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije Goran Petković izjavio je danas da je Uredbom o utvrđivanju kriterijuma, bližih uslova i namene korišćenja sredstava za razvoj turizma za period januar–jun 2007. godine, koja je usvojena na jučerašnjoj sednici Vlade, predviđeno 15,9 miliona dinara bespovratne pomoći, dok iznos pristiglih zahteva iznosi više od milijardu dinara.

Petković je u izjavi za agenciju Tanjug istakao da komisija pomenutog ministarstva radi na formiranju liste korisnika kako bi se isplatila utvrđena sredstva, i napomenuo da je pored subvencija predviđeno i korišćenje kreditnih sredstava koja se realizuju preko Fonda za razvoj Srbije, uz kamatnu stopu od jedan odsto na godišnjem nivou.

On je objasnio da je za projekte turističke infrastrukture rok otplate kredita 60, odnosno 120 meseci, uz odloženi rok plaćanja od godinu dana.

Prema njegovim rečima, prioritet u korišćenju sredstava imaju projekti kojima se obezbeđuje poboljšanje smeštajne ponude, izgradnja turističke infrastrukture, unapređenje i promocija domaćeg turističkog prometa, kao i održavanje turističkih manifestacija.

Istovremeno, Uredbom se reguliše i korišćenje bespovratnih sredstava i kredita namenjenih finansiranju realizacije projekata u oblasti turizma, naveo je Petković.

Takođe, on je ukazao na to da su kriterijumi za korišćenje bespovratnih sredstava stepen usklađenosti projekata sa Strategijom razvoja turizma Srbije, doprinos projekata oblikovanju jedinstvenog turističkog proizvoda, doprinos projekata zaštiti, očuvanju i razvoju turističkih resursa i visina sopstvenog učešća.

Komentari (1)Add Comment
wow
napisao ilicnm , 20, June, 2007
15,9 miliona :?:
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +0

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas238
mod_vvisit_counterJuce1415
mod_vvisit_counterOve nedelje15838
mod_vvisit_counterOvog meseca42723