Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajić
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Milijarda dolara od turizma

Kako je na konferenciji za novinare najavio Mlađan Dinkić, ministar za ekonomiju i regionalni razvoj, prihodi od turizma u Srbiji ove godine premašiće pola milijarde dolara, a, do kraja mandata ove vlade srpski turizam će imati godišnji promet od preko milijardu dolara.

„ Država mora da ulaže tamo gde je rast prihoda najveći i to je upravo situacija u turizmu. Ove godine biće uložene četiri milijarde dinara što je rekordnih tri i po puta veće ulaganje nego prošle godine“  izjavio je Dinkić.
Prošlogodišnji devizni prihod od turizma iznosio je 409 miliona dolara, a samo za prva četiri meseca ove godine promet je veći za 23 odsto.

Od nepune tri milijarde dinara koliko je predviđeno za razvoj planinskog, banjskog, rečnog i jezerskog turizma prioritet će imati četiri planine i dve banje. Na Kopaoniku je predviđeno ulaganje u izgradnju akumulacionog jezera koje  će „napajati” topove za pravljenje snega, kao i za izgradnju ski-staze. Kako je juče najavio ministar Dinkić, planira se i gradnja prvog velnes hotela u Srbiji na lokaciji nekadašnjeg hotela „Bačište” koji je porušen u NATO bombardovanju.
Na Staroj planini najavljuje se gradnja akumulacionog jezera i postavljanje topova za veštački sneg, kao i završetak radova na prvoj ski-stazi. Početkom jula biće predstavljen master plan razvoja Stare planine za koju se tokom narednih pet godina očekuju investicije od 600 miliona evra.

Zlatibor će ponovo postati i skijaški centar jer će do zimske sezone biti postavljena žičara na Torniku. Predviđena je gradnja žičare četvorosedežnice i dva ski-lifta, a naredne godine i akumulaciono jezero i topovi za veštački sneg.

„Zlatibor je imao ogromne smeštajne kapacitete, ali proteklih nekoliko godina nije imao zimske sadržaje, što će sada biti ispravljeno“ rekao je Dinkić, napominjući da će i na Divčibarama biti izgrađena jedna žičara.

Sokobanja i Palić su glavni favoriti za dovođenje gostiju, jer se procenjuje da će upravo ova dva centra moći da u najkraćem roku ostvare najveće prihode. Vrednost investicija samo u Sokobanju dostići će od 150 do 170 miliona evra.

Do 1. jula biće okončana strategija privatizacije „Geneksa” kojom treba da bude omogućena prodaja hotela ove nekada ugledne kompanije u Beogradu i na Kopaoniku.

Kako je najavio Dinkić, prodavaće se imovina bez dugova, a potom će se namirivati poverioci, tako da se očekuje da će do kraja godine hoteli biti prodati. Najavljena je i prodaja hotela „Slavija” koji je u sastavu Jata.

Državni sekretar za turizam Goran Petković istakao je da postoji veliko interesovanje velikih svetskih marketinških i finansijskih kuća, poput „Berkli banke” za investicije u projekte razvoja turizma Srbije. Petković je najavio manje izmene Zakona o turizmu, kao i konačno donošenje Zakona o banjama, uz napomenu da će do kraja godine biti okončana izrada 11 master planova razvoja turističkih centara.

Izvor: Politika Online 

Komentari (1)Add Comment
...
napisao Iva , 06, July, 2007
Ne vredi s****ama bacati bisere.
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +0

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila Čair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doček Nove godine

Doček Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vaučeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 18 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas46
mod_vvisit_counterJuce215
mod_vvisit_counterOve nedelje485
mod_vvisit_counterOvog meseca5936