Skip to content

Sokobanja
eXtremni sportovi

Mounti biking, free climbing, paragliding, tracking, orijentacioni kros, ronjenje na dah... sve su to sportovi od kojih se neupuĂŠenima diĆŸe kosa na glavi, a fanovi koji jednom probaju uvek se vraĂŠajau po novu dozu adrenalina.U svetu postoji ogromna armija extremnih sportista, kod nas, trend je prihvaĂŠen i iz dana u dan sve ĂšešĂŠe sreĂŠemo poklonike ovih sportova.
 
Sokobanja i njena okolina, posebno planine Ozren i Rtanj, poseduju sve preduslove za sveobuhvatnu ekspanziju ekstremnih sportova.Najpre, oprobajte se skaĂšuĂŠi sa ivica stena na kuplaištu 6 kaca. Postoji nekoliko tesnaca na kojima je voda dovoljno duboka vas amortizuje, dok je na ostalim mestima voda plitka što vam moĆŸe ostaviti uspomene do kraja ĆŸivota. Ćœupan je pogodan za skakanje, ali se ta aktivnost ne dopada ostalim kupaĂšima. Zato doðite na 6K i skaĂšite do mile volje
 
Biciklom ili motorom na vrh Rtnja, slobodno penjanje na spektakularnim stenama u podnoĆŸju Sokograda, orijentacioni kros po šumovitom Ozrenu, zaronite na dah i istraĆŸite dno (do 6m dubine) na plaĆŸi «6 KC»... sve su to izazovi koje moĆŸete prihvatiti i proveriti gde su vaše granice.

Za one manje iskusne preporuĂšujemo relaksirajuĂŠu šetnju do vrha Rtanj, voĆŸnju biciklom oko Bovanskog jezera, do izvora reke Moravice ili do podnoĆŸja Rtnja i VrmdĆŸanskog jezera. šetnja do manastira JermenĂšiĂŠ na Ozrenu ili uspon do šiljka na Rtnju, odakle puca pogled sve do ušĂŠa Save u Dunav (po vedrom vremenu), zaĂšiniĂŠe vaš boravak u Sokobanji laganim mirisom avanture.

NajveĂŠe mermerno šetalište u zemlji predstavlja raj za rolere. Oko ponoĂŠi, kada se šetalilšte isprazni, uzmite voljenu(og) za ruku i zarolajte po meseĂšini, apsolutno romantiĂšno!

 

 

Paraglajding

 

 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas127
mod_vvisit_counterJuce208
mod_vvisit_counterOve nedelje1241
mod_vvisit_counterOvog meseca3653