Skip to content

Najbolji Ŕkolski web sajt

Ove godine kompanija Telekom Srbija i Ministarstvo provete i sporta raspisali su konkurs za izbor najboljeg školskog veb sajta. TakmiĆØenje je organizovano u kategoriji osnovnih i srednjih škola. Na uĆØešĆ¦u na ovaj konkurs prijavilo se oko stotinu škola iz cele Srbije. StruĆØni žiri koji su saĆØinjavali eminentni predstavnici, uglavnom profesori sa ElektrotehniĆØkog fakulteta, birali su najbolje prezentacije na osnovu sadržaja, ažurnosti, dizajna, navigacije i interaktivnosti. Prezentacije su ocenjivali ocenama od 1 do 5, kao u školi.
U kategoriji osnovnih škola prvo mesto osvojila je Osnovna škola "Žarko Zreljanin" iz Zrenjanina koja je svoju školu predstavila na adresi www.zarko.edu.yu . ZahvaljujuƦi osvojenoj nagradi, pored pohvala i priznanja, škola je dobila deset umreženih raĆØunara poslednje generacije sa TFT monitorima.
Drugo mesto osvojila je naša škola "Mitropolit Mihailo"  zahvaljujuƦi prezentaciji na adresi www.osmitmih.edu.yu koju je napravio profesor geografije Saša StojanoviƦ sa saradnicima i Ć°acima. Prezentacija je ocenjena srednjom ocenom 4,14, a zahvaljujuƦi njoj škola je dobila kompletnu opremu za ureĆ°enje školskog lista - raĆØunar poslednje generacije, TFT monitor, kolor laserski štampaĆØ, skener, digitalni fotoaparat i licencirani Majkrosoftov softver.
TreƦe mesto osvojila je Osnovna škola "Kosta ƐukiƦ" ĆØiju je prezentaciju napravila uĆØenica Marija GajeviƦ! Njihova prezentacija nalazi se na adresi www.kosta.org.yu i osvojila je 4.00 poena. ZahvaljujuƦi Mariji, njihova škola je takoĆ°e dobila vredne poklone a to su: skener, štampaĆØ i digitalni fotoaparat. Marija je za svoje izuzetno zalaganje dobila I-pod od organizatora ovog takmiĆØenja.
 
U kategoriji srednjih škola prvo mesto osvojila je Gimnazija "Sveti Sava" iz Beograda koja je dobila 10 umreženih raĆØunara. Drugo mesto osvojila je TehniĆØka škola iz Užica koja je dobila iste poklone kao i naša škola, dok je treƦe mesto osvojila Ta i Ta škola iz Odatle.

Za direktore i saradnike organizovan je prijem u prostorijama Telekoma 30-tog septembra. Pored predstavnika Telekoma, na prijelmu su bili i predstavnici Microsofta, Leksmarka, profesori i dekani Elektro i TehniĆØkog fakulteta, gosti i pevaĆØica Leontina.

Na prijemu smo mogli da razmenimo iskustva sa drugim školama u oblasti interaktivnog uĆØenja, imlementacije elektronskog dnevnika i direktnog prenosa slika iz škola pomoƦu veb kamera i servera. Ove nove servise otvoriƦemo na našem sajtu odmah nakon instaliranja permanentnog pristupa internetu koji smo takoĆ°e dobili od Telekoma u okviru akcije "1000 raĆØunara za 1000 informatiĆØkih uĆØionica".

Izveštaj Soko TV o ovom konkursu i izjavu direktorke Osnovne škole "Mitropolit Mihailo" date  20.9.2006. možete pogledati {mgmediabot}images/stories/video/SokoTv 20-9-2006.avi|true(ovde)|300|300{/mgmediabot}, a izjavu webmastera Saše StojanoviƦa date 21.9.2006 SokoTV možete pogledati {mgmediabot}images/stories/video/Sasha na SokoTV 21-9-2006.avi|true(ovde)|300|300{/mgmediabot}

Image

Image
  Јелена Миленовић и Саша Стојановић

Image
     Спонзори и организатори конкурса

Image
   Леонтина, Саша и Миодраг Ивковић

Image
                   Поклон нашој школи
Komentari (3)Add Comment
bravo
napisao Oki , 12, November, 2006
Bravo Sale, svaka cast! Prezentacija OS je zaista lepa. :p
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +0
...
napisao gost , 25, November, 2006
:D
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +0
druga strana medalje
napisao admin , 06, May, 2007
Kao webmaster nagradjenog sajta Osnovne skole Mitropolit Mihailo ukazao bih na jednu stvar;

Autor sajta koji je osvojio 1 mesto nagradjen je od direktorke te Zrenjaninske skole jednim od 12 racunara koliko su dobili.

Autorka 3 mesta Marija Gajevic nagradjena je racunarom i Ipodom i drugim poklonima.

Jedino niko iz moje (tadasnje) skole nije nasao za shodno da bar na kolor stampacu (koji su u paketu dobili) istapma jednu zahvalnicu ili pohvalu. Kompijutersku opremu namenjenu redakciji skolskog lista su medjusobno razdelili, ,a jedninu "cestitku" koju su meni poslali bila je uplatnica na 11.500 koju je racunovodstvena sluzba skole zaboravila da uplati mojoj osiguravajucoj kompaniji i koju sam morao da uplatim u roku od nedelju dana.


Hvala rukovodstvu Osnovne skole ni na cemu.
Sasha.
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +3

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas142
mod_vvisit_counterJuce227
mod_vvisit_counterOve nedelje1294
mod_vvisit_counterOvog meseca2814