Skip to content

Banje, turistički potencijal Srbije
Na Međunarodnom sajmu turizma, u organizaciji Udruženja banjskih i klimatskih mesta Srbije, predstavlja se preko 50 izlagača iz više od 30 banja i drugih turističkih destinacija. Promovišu se klasični tretmani lečenja, ali i savremeni "wellness" programi, sportski i turistički sadržaji, koji su atraktivni i za mlade ljude.


Udruženje i njegove članice – Vrnjačka banja, Sokobanja, Niška banja i Banja Kanjiža – danas su u Kongresnom centru "Master" upoznale javnost sa svojim novinama i cenama usluga za predstojeći period.

Najposećenija srpska banja – Vrnajčka Banja predstavila je novi "akva centar" u Hotelu "Merkur" i cene smeštaja koje su u rasponu od 850 dinara koliko košta pansion u dvokrevetnoj sobi u Hotelu "Sloboda", do 3.780 dinara u luksuznom Hotelu "Aleksandar".

Banja Kanjiža, pored specijalizovanih programa prevencije, lečenja i rehabilitacije u ponudu je uvrstila porodične i vikend aranžmane, kao i "wellness" i "anticelulut" programe. Za boravak u toj banji na severu Vojvodine potrebno je izdvojiti od 1.600 do 2.200 dinara.

U Banji Junaković, kod Apatina, cena smeštaja je od 1.030 do 1.380 dinara. Slične cene su i u Mataruškoj i Bukovičkoj banji, dok su nešto više u banjama Rusanda, Ribarska, Prolom, Lukovskoj i Sijerinskoj banji u kojima je polupansion oko 1.800 dinara.

Prema rečima Ljubice Ivković, stručnog saradnika u Udruženju banjskih i klimatskih mesta,  banje u Srbiji ove godine beleže značajan porast gostiju iz zemlje, ali i inostranstva. Prema zvaničnim podacima, banjska i klimatska mesta u ukupnom broju turista učestvuju sa 45 odsto, a rast njihovog broja beleži se na svim destinacijama. Država je obezbedila uslove za privatizaciju sedam domaćih banja, a do kraja sledeće godine, prema rečima Ljubice Ivković, u tom sektoru se očekuje veliko poboljšanje.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 2 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas744
mod_vvisit_counterJuce2242
mod_vvisit_counterOve nedelje744
mod_vvisit_counterOvog meseca35022