Skip to content

Banje, turistièki potencijal Srbije
Na Me√įunarodnom sajmu turizma, u organizaciji UdruŇĺenja banjskih i klimatskih mesta Srbije, predstavlja se preko 50 izlaga√®a iz više od 30 banja i drugih turisti√®kih destinacija. Promovišu se klasi√®ni tretmani le√®enja, ali i savremeni "wellness" programi, sportski i turisti√®ki sadrŇĺaji, koji su atraktivni i za mlade ljude.


UdruŇĺenje i njegove √®lanice – Vrnja√®ka banja, Sokobanja, Niška banja i Banja KanjiŇĺa – danas su u Kongresnom centru "Master" upoznale javnost sa svojim novinama i cenama usluga za predstoje√¶i period.

Najpose√¶enija srpska banja – Vrnaj√®ka Banja predstavila je novi "akva centar" u Hotelu "Merkur" i cene smeštaja koje su u rasponu od 850 dinara koliko košta pansion u dvokrevetnoj sobi u Hotelu "Sloboda", do 3.780 dinara u luksuznom Hotelu "Aleksandar".

Banja KanjiŇĺa, pored specijalizovanih programa prevencije, le√®enja i rehabilitacije u ponudu je uvrstila porodi√®ne i vikend aranŇĺmane, kao i "wellness" i "anticelulut" programe. Za boravak u toj banji na severu Vojvodine potrebno je izdvojiti od 1.600 do 2.200 dinara.

U Banji Junakovi√¶, kod Apatina, cena smeštaja je od 1.030 do 1.380 dinara. Sli√®ne cene su i u Mataruškoj i Bukovi√®koj banji, dok su nešto više u banjama Rusanda, Ribarska, Prolom, Lukovskoj i Sijerinskoj banji u kojima je polupansion oko 1.800 dinara.

Prema re√®ima Ljubice Ivkovi√¶, stru√®nog saradnika u UdruŇĺenju banjskih i klimatskih mesta,  banje u Srbiji ove godine beleŇĺe zna√®ajan porast gostiju iz zemlje, ali i inostranstva. Prema zvani√®nim podacima, banjska i klimatska mesta u ukupnom broju turista u√®estvuju sa 45 odsto, a rast njihovog broja beleŇĺi se na svim destinacijama. DrŇĺava je obezbedila uslove za privatizaciju sedam doma√¶ih banja, a do kraja slede√¶e godine, prema re√®ima Ljubice Ivkovi√¶, u tom sektoru se o√®ekuje veliko poboljšanje.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas282
mod_vvisit_counterJuce224
mod_vvisit_counterOve nedelje801
mod_vvisit_counterOvog meseca13017