Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani BajiĂŠ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Bovansko jezero
Na putu za Sokobanju, na desetak kilometara pre Sokobanje nalazi se Bovansko jezero. Bilo biciklom, kolima, autobusom ili pešice svejedno, lako je do njega doĂŠi.

Bovansko jezeroBovansko jezeroBovansko jezeroBovansko jezero


To je veštaĂško jezero dugo 10 km, sa najveĂŠom dubinom od preko 30 m na pojedinim mestima. Bogato je ribom i pravo je uĆŸivanje za pecaroše. Ako volite da pecate, tu je smuð, som, šaran i druga vrsta ribe. Pravi je raj za kampere. Jezero je Ăšuveno po ribi, a pecaroši (dokazano) tvrde da se tu hvataju somovi od 60, amuri od 20 ili smuðevi od 10 kilograma. RibolovaĂško udruĆŸenje "Moravica" stara se o ovom jezeru.

Bovansko jezeroBovansko jezeroBovansko jezeroBovansko jezero

Kliknite na sliku za rotacioni prikaz trubarevaĂškog dela bovanskog jezera
 

Pošto je to akumulacija za snabdevanje vodom susednog Aleksinca, zabranjena je voĆŸnja motornim Ăšamcima. Medjutim za jedriliĂšare, ljubitelje veslanja i pedalina je pravi raj. Svake godine dva puta , u aprilu i septembru odrĆŸava se jedriliĂšarska regata "Bovan".

Bovansko jezeroBovansko jezeroBovansko jezeroBovansko jezero

Na jezeru postoje i pogodna mesta za kupanje, kao i improvizovana mesta za kampovanje.  Ako je vruĂŠina, ne brinite, trebaju vam samo kupaĂŠice. Jedini nedostatak je što ne postoji opremljeno kamp-naselje sa strujom, vodom za piĂŠe i higijensko kupanje, kanalizacionim odvodima. Ipak, ovo mesto je jako pogodno za izlet ili zaustavljanje radi osveĆŸenja u toku putovanja. Tokom letnjih meseci na plaĆŸama jezera okupi se više hiljada kupaĂša, ribolovaca i kampera. Voda je kod brane duboka i do 50 metara i zbog toga se neiskusnijim plivaĂšima ne preporuĂšuje odaljavanje od priobalja. MeĂ°utim, uvek moĆŸete iznajmiti pedalino i sa njim se otisnuti do najudaljenijih zaliva sa druge strane jezera.

Bovansko jezeroBovansko jezeroBovansko jezeroBovansko jezero

ObliĆŸnje šume nisu ništa manji raj za lovce - osim raznih vrsta ptica ima i lisica, vukova, divljih maĂšaka. Meštani kaĆŸu da je pre nekoliko godina zalutao i ris, a da su tokom bombardovanja ovde i neki medvedi pronašli utoĂšište.

 


Kliknite na sliku za rotacioni prikaz sa aleksinaĂške strane bovanskog jezera

 

 

Našu reportaĆŸu o Bovanskom jezeru moĆŸete proèitati ovde

Slike Bovanskog jezera u fotogaleriji moĆŸete pogledati ovde

 

Reklame


Vila Èair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

DoĂšek Nove godine

DoĂšek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeĆĄtaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguĂŠnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguĂŠnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauĂšera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naĂšina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauĂšeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas18
mod_vvisit_counterJuce223
mod_vvisit_counterOve nedelje5520
mod_vvisit_counterOvog meseca241