Skip to content

Sokobanja
Iz pravca Beograda ili NiĆĄa
od-Beograda-do-Sokobanje.jpg

Iz Beograda ili Niša do Sokobanje je najlakše doĂŠi autoputem E75 Beograd-Niš preko Aleksinca. Ukoliko u Sokobanju dolazite iz pravca severa odnosno Beograda najbolje je da u Aleksinac doĂ°ete preko AleksinaĂških rudnika, a ukoliko dolazite iz juĆŸnog pravca odnosno Niša, najbolje je da se u Aleksinac ukljuĂšite kod glavnog ulaza (naplatne rampe za Aleksinac). Od Beograda do Aleksinca razdaljina iznosi 210 km, a od Niša do Aleksinca razdaljina je 30 km.

Aleksinac-mala.jpg
Maršruta kroz Aleksinac
(kliklnite preko mape za uveĂŠan prikaz)

Od Aleksinca do Sokobanje imate još 30km, što s obzirom na ograniĂšenja vremenski iznosi oko 30-40 minuta voĆŸnje. Na pola puta proĂŠi ĂŠe te pored Bovanskog jezera, a zatim ĂŠe te uĂŠi u sokobanjsku kotlinu u Ăšijem se jugoistoĂšnom kutku krije Sokobanja.

Napomena:
Ukoliko dolazite iz pravca Beograda i koristite Garmin GPS navigaciju (verzija SCG 1.8), ureĂ°aj ĂŠe vam najpre predloĆŸiti da kod ParaĂŠina skrenete prema Rtnju, a potom preko Rtnja do Sokobanje. SkreĂŠemo vam paĆŸnju da to ne Ăšinite jer je put preko Rtnja (naselje Rtanj) u izuzetno lošem stanju i da ĂŠe te se samo iznervirati, kola oštetiti i više goriva potrošiti.
Put nastavite ka AleksinaĂškim rudnicima, ali se kod Garmin GPS sistema tu javlja greška. Nakon prolaska naplatne rampe ureĂ°aj ĂŠe vas posavetovati da skrenete levo ka rudnicima što bi svakako trebali da ignorišete. Skrenite desno ka Aleksincu. Potom ĂŠe vam u Aleksincu predloĆŸiti da skrenete u jednosmernu ulicu levo što ponovo trebate da igorišete. Tek kada doĂ°ete do centra Aleksinca u i vidite znak "Sokobanja" u pravcu levo skrenite (pored crkve) i produĆŸite sokobanjskim drumom 30 km do Sokobanje.
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas110
mod_vvisit_counterJuce208
mod_vvisit_counterOve nedelje1224
mod_vvisit_counterOvog meseca3636