Skip to content

Sokobanja
Iz pravca KruÅ”evca ili ZajeĆØara
iz-pravca-Krusecva-i-Zajeca.jpg


Od Kruševca do Sokobanje

Od Kruševca do Sokobanje vas deli 60km. Ukoliko na put do Sokobanje kreƦete iz Kruševca krenite u pravcu sela Parunovac, potom ka selu Kapidžija, Gaglovu i nakon prelaska preko ƈokotinog brega ukljuĆØiƦete se na put ka Ɛunisu levo (severno). ProĆ°ite kroz Ɛunis i PraskovĆØe i kod ukljuĆØenja na put u Deligrad skrenite desno ka Aleksincu. Nakon prolaska kroz Vukašinovac i Rutevac posle jedne velike krivine uoĆØiƦete put koji vodi preko nadvožnjaka ka Sokobanji levo. Nakon prelaska nadvožnjaka preko autoputa E75 doƦi Ʀe te do skretanja i skrenite desno. Nedugo potom, nakon prelaska mosta preko Moravice ukljuĆØiƦete se na sokobanjski drum, skrenite levo ka Sokobanji i nastavite put još 20km. Usput Ʀe te proƦi kroz bovansku klisuru i pored Bovanskog jezera, a zatim Ʀe te se naƦi u sokobanjskoj kotlini u ĆØijem se jugoistoĆØnom kutku krije Sokobanja.

Krusevac-Sokobanja


Od ZajeĆØara do Sokobanje

Od ZajeĆØara do Sokobanje vas deli 60km. Najlakši naĆØin da do Sokobanje doĆ°ete je da krenete magistralnim putem ka ParaƦinu i da se kod Boljevca iskljuĆØite i da putem preko Rtnja doĆ°ete do Sokobanje. Od Boljevca do Sokobanje proƦi Ʀe te pored sela Ilino i Nikolinac.

Do Sokobanje možete doƦi i preko Knjaževca prolaskom kroz knjaževaĆØku klisuru koja je dosta nepregledna, put je u lošem stanju i ima dosta krivina i uspona.

Napomena: Zimi je put preko Rtnja obiĆØno zbog visokih snežnih nameta zatvoren, tako da do Sokobanje možete doƦi jedino preko Knjaževca

Zajecar-Sokobanja

 

Statistika

Na sajtu su trenutno 2 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas108
mod_vvisit_counterJuce208
mod_vvisit_counterOve nedelje1222
mod_vvisit_counterOvog meseca3634