Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajić
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Leteći tanjiri iznad Rtnja

Poslednjih dana mediji pokazuju veliko interesovanje za planinu Rtanj, izveštavajući o mogućnosti da posle otkrića u Bosni, i mi piramidu za trku imamo. Planina Rtanj je vekovima bila dobar materijal raznim misticima koji su tvrdili da se u njenoj okolini vide svetleće lopte, a pored toga, pravilan završetak njenog vrha lako vas može navesti na pomisao da ona liči na piramidu. Međutim, danas su u ovu priču uključeni ne samo mistici, već i neki naučnici.

Večernje Novosti, podstaknute tvrdnjama da je Rtanj bio piramida, pišu o ovom još nedokazanom fenomenu i pozivaju se na podatak da je Artur Klark, autor "Odiseje 2001. u svemiru", u jednom od svojih radova izneo tvrdnju da je Rtanj zapravo ostatak drevne piramide. Ovu tvrdnju dopunjuju naučnim dokazima u vidu određenih mesta na Rtnju koja emituju posebne elektromagnetne, odnosno takozvane geopatološke talase, što bi značilo da je "vrh planine Rtanj bio kontaktno mesto za susret sa drugim civilizacijama".

Na tu temu Blic je uradio intervju sa predsednikom opštine Boljevac, koji tvrdi da je sa terase i sam video "ogromnu svetleću loptu okruženu diskovima kako leti potpuno neujednačeno". Pored vanzemaljaca, pravilnog oblika planine i nestanka aviona koji preko nje lete sa radara, postoje i višedecenijske legende o posebnim vrstama lekovitih biljaka koje rastu na planini, poput sastojaka "Rtanjskog čaja" koji navodno ima lekovita svojstva u povraćanju izgubljene "muškosti".

 

 


Izjave Ljubomira Milojkovića, Duške Đirilov i predsednika opštine Boljevac Nebojše Marjanovića


Naime, o neobičnim pojama prvu su progovorili Ljubomir Milojković iz Niša i Duška Ćirilov iz Pančeva. Ljubomir tvrdi da je, pri povratku kući oko 21 čas, slučajno pogledao ka planini i primetio usijanu poluloptu. "Usijana polulopta prečnika 60-70 centimetara je naglo počela da ide iza brda, tako da nisam mogao više da vidim", objasnio je Milojković.

Duška Ćirilov je sa svog prozora u zoru 21. jula videla dva pravougaona svetla raličitih boja koji su išli paralelno prema vrhu Rtnja. Svojevrsno iskustvo imao je i predsednik opštine Boljevac, Nebojša Marjanović, koji ne veruje da su u pitanju NLO-i ili natprirodne, naučno-fantastične pojave. "Mislim da su to prirodni fenomeni ili neka električna pražnjenja, ali bih želeo da naučni krugovi razreše tu dilemu", rekao je Marjanović. 

Pomenuti fenomeni idu na ruku istraživačima, koji očekuju da će od Vlade Srbije dobiti zeleno svetlo za istraživanje Rtnja, a među insteresentima nalazi se i član tima zaslužnog za otkriće piramide u Visokom (Bosna), Semir Osmanagić, koji doduše i nije naučnik, ali je od nekih eminentnih naučnika pretrpeo ozbiljne kritike zbog svojih teorija, poput one da su Maje zapravo potomci stanovnika drevne Atlantide.


 

Komentari (1)Add Comment
...
napisao Vladimir , 17, August, 2009
ma da ... vanzemaljci ... hahahaha ...
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +0

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila Čair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doček Nove godine

Doček Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vaučeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 3 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas73
mod_vvisit_counterJuce193
mod_vvisit_counterOve nedelje638
mod_vvisit_counterOvog meseca638